Värkskov

Lisasan 2013-02-18 21:44 (inga kommentarer)
Hemma idag, helt. Vaknade med illröd hals och och dunderhuvudvärk, kände direkt att det går bara inte. Det var lika bra. Nu vid 21-tiden på kvällen släppte värsta huvudvärken. Det tog 3 Panocod och ett par Brufen innan jag insåg att jag behövde en migräntablett. Smart värre.

Var i alla fall hos läkaren förut. Långt besök, mycket dividerande. Min sköldkörtel var på tapeten. Hade nyss tagit prover och läkaren var lite bekymrad, men jag var jättenöjd, proverna låg helt rätt där jag mår som bäst. Dessutom fick jag kollat att inte själva körteln växt och det verkade inte så, så nu kan jag släppa det. Himla bra.

Ledbesvären är dock värre än på länge. Tröttheten överväldigande. Migränen fortsätter komma flera gånger i veckan. Och så allt annat. Så det blev en halvtidssjukskrivning fortsatt, i hela 8 veckor. På sjukintyget står att jag har ett sjukdomsskov, så jag får väl tro på det. Och ja det känns ju så i alla fall. Och äntligen träffade jag en läkare som såg helheten, som ansåg att migränen mycket väl kan hänga samman med min grundsjukdom, som jag själv tror.

Det är i alla fall tacksamt numera att komma till vårdcentralen och träffa en läkare som faktiskt tar sig tid och funderar lite. Vi diskuterade kortisonbehandling men kom överrens om att det är en dålig idé. Hur desperat jag än är att bli bättre och piggare vore det förmodligen en dålig idé att börja knapra sånt.

Förhållningsorder från läkaren blev i alla fall promenader. Jag har redan börjat träna Zumba framför tv'n hemma, även om det är stelt och jäkligt. Hittills har jag bara testat enklaste dvd'n och pausat ofta, men oavsett är det viktigaste att jag faktiskt gör något. Så vi får se.

Inga svar på jobben jag sökt ännu. Så här efter idag börjar jag inse att det var fullkomligt idiotiskt att tro att jag skulle kunna byta jobb just nu, men jag visste ju inte hur kass jag skulle bli. Och jag har tur kanske jag blir bättre snart nog. Jag hoppas i alla fall det.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may