Jultankar

Mea 2012-12-19 15:31 (inga kommentarer)

Av någon anledning blir det alltid så kring jul. Jag går in i något slags moll-läge och har mest av allt bara lust att gå i ide och vakna upp i typ början av mars. Egentligen vet jag inte om det har med just julen att göra, eller om det kanske bara är årstiden. Visst, jag har en del att fixa med innan jul men det är på intet sätt inte överkomligt, och egentligen gillar jag ju julen men ändå är det något som skaver. Jag har funderat lite på det där men inte kommit fram till något riktigt bra svar. Å ena sidan skulle jag som sagt vilja gå i något slags ide och fira jul i all ensamhet. Å andra sidan gillar jag ju min familj och vill gärna vara med dem men det blir alltid så intensivt och saker och ting ska göras som de alltid gjorts och jag känner liksom att jag är där på besök och inte delaktig. Detta rår jag såklart också själv för – självklart skulle jag kunna engagera mig mer i planering och annat (än julklappsinköp) men det är lite svårt att göra det när man bor nästan 30 mil bort och det är också svårt när jag vet att man vill att saker och ting ska vara som de alltid varit och att då komma med några nydanande idéer kring julfirandet skulle inte gå hem. Så jag sparar dem den frustrationen och mig den energin.

Men det finns såklart mycket som är bra också, som att träffa familjen och främst få hänga med lilla systersonen. Kanske kommer jag också att träffa ex-pojkvännen.

Sedan ska mellandagar och dagar mellan nyår och Trettonhelgen ägnas åt uppsatsskrivande… Nu vet jag att det i alla fall går att jobba heltid OCH plugga heltid, men jag vet inte om jag kan rekommendera det till någon annan… Har blivit antagen till kurs under våren också, men då kommer det på sin höjd att få röra sig om att plugga på halvtid (och jobba på heltid).


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk