Konsten att säga nej

Mea 2012-10-11 22:29 (3 kommentarer)

Oj, nu är jag trött. Ska bli härligt att krypa ner i sängen som för kvällen också försetts med nytvättade lakan.

Annars funderar jag som mest på hur man säger nej till en person som inte tar ett nej. Det finns en chef som liksom inte ser några begränsningar vad gäller hur mycket arbete hen kan lasta på sina medarbetare. Försöker man säga nej får man bara något peppigt svar à la "men det där kan ni ju - det fixar ni lätt!" eller så får man en så lååång utläggning om något helt ovidkommande att man blir helt bortkollrad och går från mötet med personen utan att ha sagt nej. Följden blir att man förvisso fixar det, men inte mer, och detta börjar nu få konsekvenser för de arbetsuppgifter som man redan har (och gärna vill genomföra på ett bra sätt - inte bara "göra" på ett slags lägstanivå av vad som faktiskt kan/behöver göras).

Om någon där ute sitter på ett spännande svar angående denna fundering mottages det tacksamt.

J

Jag brukar säga att klart jag fixar det, men det blir förstås på bekostnad av något annat - och så ber jag om en prioriteringslista. En KONKRET lista. Och så förklarar jag att det som kommer längst ner på listan därmed inte kommer att hinnas färdigt förrän, ja, närhelst jag tror att det kan bli klart om jag jobbar i hyfsad fart + lite marginal. Men det kanske du redan provat?

2012-10-11 23:28:33

AnnA

Precis så har jag också gjort. Förklarat att då måste man prioritera vilket som är viktigast och det får chefen göra. Det är glaskart. Är glaset redan fullt och de stoppar i en sak till, då trillar något ur.

2012-10-12 08:48:00

Mea

J och @AnnA - tack för input! Jag/vi försöker förklara och be hen att prioritera åt oss men det går inte riktigt hem. En konkret lista kanske faktiskt skulle funka bättre - det blir liksom mer svart på vitt då. Testar det nästa gång!

2012-10-12 16:02:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk