Så sjukt provocerande

Moot 2012-09-15 11:36 (8 kommentarer)
Igår skrev jag något i stil med "att jag borde gå ut och visa mitt fina hår men väljer att stanna på soffan" på Facebook. Varpå en bekant kommenterar "jag önskar att jag hade dina val bara för en kväll"... underförstått "stackars mig som har barn och inte kan göra någonting och du har det så bra".

JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD rent ut sagt. Men jaaaaa - jag är inte korkad - jag förstår väl att det är jättejobbigt att ha familj ibland och att det inte är någon dans på rosor och JA jag förstår att uppskatta min tid för mig själv. Det gör jag verkligen. Jag brukar ofta tänka på att det är skönt att bara kunna tänka på sig själv.

Men herregud.... jag skulle byta ALL denna fritid mot en familj! På riktigt! Det är inte så jädra kul att komma hem en fredagkväll till en helt tom och mörk lägenhet... eller att spendera en hel söndag för sig själv.

Jag förstår att man behöver ventilera ibland när man har familj... men man har faktiskt valt själv. Och behöver man gnälla ut så gör det hos någon i samma situation. Trampa inte på dem som ligger ner.

Jag VET att denna bekant inte gjorde detta för att göra mig illa eller vara elak - jag VET det. Men iallafall!

End of utbrott :-)

Nu skall jag njuta av min stökiga lägenhet och gå i pyjamas till klockan 3 ;-)

Elle

Hear, hear! Har man familj finns det för det allra mesta någon liten chans att få avlastning (eller köpa sig det) för en kväll om man verkligen vill. Som ofrivillig singel/barnlös har man däremot inte den möjligheten. Blir också sjukt provocerad av liknande kommentarer.

2012-09-15 12:47:43

Jazzie

Håller helt med dig. All rätt till utbrott och det spelar ingen roll om hon menade det eller inte. En skitkommentar i alla lägen. Framför allt för att HON inte skulle byta bort sitt liv för ett annat om hon bjöds på möjligheten. Hade hon snarare varit i det läget, att hon faktiskt ville ha en väg ut ur det liv hon har... då kanske, kanske det hade varit en annan sak.

2012-09-16 22:47:42

.jag

jag blir också skitförbannad över såna där sura och missunnsamma kommentarer. vad vet folk om hur "bra" man har det bara för att man har något som de inte har. vill man till varje pris gnälla över sitt liv så kan man väl göra det ihop med någon som redan sitter i samma båt och inte komma med en massa "du har det så bra"-bullshit. GAH.

2012-09-17 07:19:27

Pocks?

En skitkommentar i alla lägen. Och förhoppningsvis bara ren klumpighet, men trots allt har jag full förståelse för utbrott.

2012-09-17 08:28:41

crackgirl

Gud vad dålig stil. Vissa "vänner" man har beter sig ju verkligen underligt ibland... just den typen av kommentarer är de värsta eftersom det inte riktigt går att svara syrligt på dem utan att låta bitter och gnällig. Men det var jävligt fult sagt av henne! KRAM!

2012-09-18 17:12:01

M

"Idag satt mamma på golvet i hallen och grät innan vi gick till dagis" berättade de två undersöta små blonda trollen.

Jag kan tänka mig att hennes jobbmobil ringde tre gånger mellan 07:30 och 08:30. Kalendersynken funkade inte riktigt så hon kunde inte kolla mötestiderna. De tyska kollegorna med hemmafruar jobbade tydligen sent igår och har mejlat lite saker. Bilen varnar att den borde servas, men fungerar fortfarande. Det ligger dock McD-boxar på passagerarsidan.

Dräkten sitter inte lika bra längre eftersom hon aldrig har tid att träna. Dessutom har hon fått fuska och ta samma blus som i förrgår eftersom hon ligger efter med tvätt och strykning.

Naturligtvis är det dålig stil att hon skriver i din FB-feed att hon skulle vilja vila en kväll eller kanske får gå ut med vänner (som hon inte längre har kontakt med), men hon kanske bara inte hann tänka sig för utan helt enkelt tyckte det lät trevligt och avundades dig?

2012-09-20 10:41:59

crackgirl

Äh, allt det där och lite till råkar man ju ut för som singel också, med skillnaden att han inte har någon som hjälper en utan måste fixa allt själv.

Det är skittaskigt att säga så som hon sade till en vän som man vet längtar efter allt det man själv har. Finns ingen ursäkt!

2012-09-20 15:56:29

crackgirl

Som .jag sade, klaga kan man göra till dem som sitter i samma båt.

2012-09-20 15:57:13


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!