Sommaren snurrar fort

Corn 2012-07-19 00:22 (inga kommentarer)
Alltså, den här sommaren, jag vet inte om det är jag som har fått sämre tålamod och mindre lugn; men jag tycker att den är jobbigare än förr. Och då är ändå barna större nu, och lättare på alla vis.
Men jag tycker att det är jobbigt. Och jag går mest och känner mig som en kass bondfru. En som inte är uppvuxen med den här "jobba ska man-"mentaliteten. Jag är hopplöst efter på alla moment och VILL inte ens jobba jämt, jag gillar att jobba deltid och ta det lite lugnt. Gärna hinna med något i det egna hemmet och den egna trädgården, men sånt kommer långt ner på listan på ett jordbruk.

I dag fixade min man en gammaldags hässja, lite för kul skull, ingen har hässjat här sen 1986, och då var det också för kul skull, men nu var det dags igen och barnen skulle hjälpa till. Vi kunde konstatera en sak: även barn nummer två är pollenallergiskt. Han blev nysig och snörvlig och täppt i näsan direkt.
Haha, är det inte nästan lite ironiskt? Här kommer jag och mina veka gener och ger bondearvingarna pollenallergi.

Jag lönearbetar resten av året, det här är min semester, men det är en bondes mest hektiska tid, vilket innebär att jag får dra stora lasset hemma, och det är något jag hellre skulle dela på. Eftersom det faktiskt är min semester nu. En bonde kan ta igen sig lite på hösten, efter den jobbiga sommaren, men jag känner att även jag skulle behöva lite semester i höst efter den här semestern...

Ja, så gnällig är jag. Men jag har en fin klänning och vi har en fin bil och vi har de roligaste barna och min man är så fin med sin mandolin och just nu vågar jag äta en tallrik kall mjölk med corn flakes efter tre dygn av heeemska magproblem, och det är gott och magen är lugn och snäll, och nu tror jag att allt lugnar ner sig en smula så kanske är jag utvilad när jag börjar jobba igen om drygt två veckor. Kanske.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.