Semestersysslor

AnnA 2012-07-10 08:03 (inga kommentarer)
Vi har en uppgift som vi alltid börjar semestern med. Klippa häcken. Så, igår blev 1/3 av häcken klippt och rensad. Pojken klipper och jag lukar och krattar. Efter välbehövlig dusch gick jag ut och plockade fläderblommor till saft. Hittade en buske vid skogsbrynet, där det fortfarande fanns fina blommor. Hoppade och skuttade tills jag fått ihop lagom många blommor. Hoppas ingen såg :)

Sen skulle jag och pojken köra och handla. Behövde fylla matförrådet med alla 3 barnen hemma. På väg dit kom jag på att man körde förbi självplock på jordgubbar. Sagt och gjort, in och plockade en hel hink jordgubbar. Det doftade underbart i bilen sen :)

Väl hemma var vi hungriga. Jag lagade fläskytterfile med konjak och kantarellsås, sallad och potatiskroketter. Gott med en riktig middag, när vi mest levt på snabbmat hela helgen. Under tiden jag lagade mat, fixade jag saften. Nu står den i källaren för att dra.

Resten av kvällen gick till jordgubbarna. Rensade och frös in, sparade några i kylen till frukosten och på de sista bakade jag och dottern jordgubbsmuffins. De blev jättegoda! Alla barnen åt med förtjusning, kul!

Idag på förmiddagen kommer Pennys kullbror på besök, så det blir full rulle i trädgården idag. Det blir nog jordgubbsmuffins till fikat :)

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007