Pling!

Lisasan 2012-05-06 20:18 (1 kommentar)
Senaste två veckorna har jag fått tillbaks det jag "förlorat" i uteblivna migränanfall senaste månaderna. Började med migränprofylax i december och sedan dess har anfallen minskat radikalt, för att nu för två veckor sedan dyka upp igen. Jag har inte fattat varför, förrän idag. Sambon sa något om nån medicin. Och det plingade till i skallen. En snabb FASS-sökning senare insåg jag att min nya allergimedicin så lämpligt kan ge just huvudvärk som vanligaste biverkning.

Visst, jag vet inte säkert ännu, men det verkar stämma för bra för att vara en tillfällighet. Migränanfallen jag haft har inte gått över, jag har haft flera tillfällen med rejäla synfältsbortfall, känselbortfall, svår yrsel och andra ordentliga aurasymtom. Inga kul prylar. Och märkligt nog har inte medicinen funkat. Brukar börja med 2 Bamyl, sen hjälper inte det så blir det antingen Panocod eller triptaner. Är just huvudvärken värst är det Panocod som är vettigast, är det aurasymtomen är det triptaner som gäller. Pillren har tagit bort det värsta, men symtom har hela tiden funnits kvar eller kommit tillbaks snabbt. Det brukar inte riktigt vara så, i alla fall inte under så lång tid.

Så sedan jag började med allergimedicinen har jag fått smälla i mig mellan 5 och 7 piller extra varje dygn, för att hålla mig på benen. Det fattar ju vem som helst att det är ohållbart.

Igår kväll tog jag sista tabletten av nya allergimedicinen. Efter 3 extra migrän/huvudvärks-piller hittills under dagen kommer nu huvudvärksattack nummer 3, men det känns som något mildare än tidigare. Så nu hoppas jag, och håller alla tummar. Jag ska jobba i morgon, och det är ju läge att det funkar nu efter förra veckans sjukskrivning och vabbande. Sen får jag verkligen hoppas att jag klarar mig utan allergimedicinen, men jag tror det. Det borde i alla fall inte bli värre än jag haft det sista tiden.

Anni

Byt sort? allergimediciner finns väl fler av?
Det låter ju som en förklaring. Hoppas det går över, migrän är hemskt!

2012-05-06 20:47:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may