Sol och energi

kicko 2012-05-03 12:02 (6 kommentarer)
Ungefär en hel vecka fick jag nog njuta av det fantastiska i att ha ENERGI igen, med dagsljusets återkomst. Plötsligt var det inte oöverkomligt jobbigt att både planera, handla och laga middag t.ex. Ljuvligt! Sen expoderade polleneländet... så nu är jag rätt trött igen, men det är fortfarande rätt skönt med ljuset.

Och jag har fått ordning på cykelsitsen och skaffat ett hjälm som sitter bra på plutts huvud. Så vi kan utflykta oss utan långa mödosamma promenader. Yey.

Och plutt växer. Han babblar på mest hela dagarna men det är inte många ord som är förståeliga för nån annan än honom. Det gör nu inte så mycket eftersom han pratar flytande troll och gör sig förstådd med önskad tydlighet medelst grymtningar och pekande.
vi har typ 300m till dagis och ofta går han större delen av sträckan själv både dit och hem. Beroende på dagsform och tidspress. Imorse följde briotaxen Decimeter med på promenaden efter principen jag-orkar-inte-ta-en-onödig-fajt när han kom gående med den när vi var på väg ut ur lägenheten. Bara att lägga upp i hyllan när vi kommer fram, ju. Han trivs på dagis och jag gissar att jag sitter och längtar mer efter honom på kontoret än han efter mig på dagarna - han har fullt upp med att leka och titta ut genom fönstret och vad han nu gör. Dagiset är nybyggt och personalen har varit med och planerat både lokaler och verksamhet, och det märks att alla trivs. Toppennöjda är vi, det är skönt att lämna plutt på ett bra ställe om dagarna. Och roligt att hämta, när han kastar sig i mina armar och börjar babbla och peka och visa saker innan han känner sig klar att gå. Då vinkar han och säger "eddå!" och då gäller det att passa på att hänga på kläder innan han får för sig nåt annat än att vi ska hem... =)

I övrigt hinns det som inte med så mycket. Men det får vara gott så.

Bonita!

<3

2012-05-03 19:17:49

Mucklan

Åh, vad härligt det låter att alla trivs på förskolan! Vår är inhyst i alldeles för små lokaler som egentligen är sammanslagna lägenheter. Personalen klagar ständigt och gården är så liten att det är rena grisfarmen där på eftermiddagarna. Njut och var glad! Hoppas att allergin låter dig vara ifred snart så du får tillbaka orken!

2012-05-04 14:00:17

nina

Hej Kicki! Jag har ett litet dilemma. Jag är i Malmö och försöker minnas ett par olika saker från back in the days när jag hälsade på dig. 1. Vart bodde du? men främst 2. Vi var och handlade mat i ngn matbutik och bredvid den tog vi typ en pizza/pizzaslize. Jag minns det som att det var en rund öppen plats med kanske ngr trappstesg ner till ngt öppet (kasnke en fontän eller ngr träd) där butikerna och pizzerian var som i en halvcirkel runt. Det känns som att jag hittat på allt eftersom jag inte alls vet vart det kan ha varit. :)

2012-05-05 11:11:50

kicko

@nina: Nu har du väl hunnit lämna Malmö, men jag bodde vid Stadshuset (som ingen malmöbo var vart det ligger)/konserthuset och matbutiken var Netto i gamla saluhallen, där det fanns ett pan pizzaställe. Stämmer bra, det. :)

2012-05-07 22:04:22

kicko

@Mucklan: Ja, det är alldeles fantastiskt faktiskt, vardagslyx på nåt vis sådär. Jag sprang på en mamma från öppna förskolan igår som hade sökt plats till hösten på samma dagis och det kändes fint att kunna rekommendera stället, både för henne och mig tror jag. Till skillnad från oss så hade hon varit runt på många ställen och tyckt att det här kändes bra. När vi sökte fanns inte dagiset än så det fanns inget ställe att besöka, men jag tänkte lite så att de väl inte bygger ett nytt ställe utan att satsa en del på verksamheten och det verkade vara ett korrekt antagande. :)

2012-05-08 11:52:00

nina

Ja, jag hann åka men dagen efter så gick jag förbi och såg det och bara HÄÄÄR var det! Jag hade sånt starkt minne av det, inte för att jag vet varför. Men det var en fin liten resa det. :)

2012-05-15 20:21:19


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007