blessings schmessings

Corn 2012-02-21 15:25 (8 kommentarer)
Jaha, när blir man färdig människa, egentligen? (Svaret är aldrig, jag inser det). Jag känner mig så ofärdig - så osäker på vem jag är, vad jag tycker. Visst har jag åsikter men har lite svårt att stå för dem, ändå. Snurrar in mig i tankar om vad jag vill, vad jag kan - eller snarare inte kan, vad jag tycker och vad jag vill uppnå. Och jag vet inte! Ingenting alls. Helst sova i hundra år. Sen åka utomlands igen.

Och jag vill vara cool och laidback och inte ge ett rat's ass. Om vissa saker, alltså. Men så blir det ju så sällan.

En kvinna på jobbet är en i mängden av de som har kommenterat min tröja, som är en vanlig svart t-shirt, dock med tryck som ser ut som en vit bröstkorg. Det är en billig slafsig H&M-tröja som jag älskar. Och den genererar SÅ många kommentarer, jag fattar inte riktigt varför? Den ÄR förstås lite rolig. I går blev det diskussion igen, "vilken ROLIG tröja!" sa någon, jag sa "ja, jag får många kommentarer" och då inflikade kvinnan "jag tror att det är för att den är så OVÄNTAD, det är något man förväntar sig att en tioårig kille skulle ha!". Och hon säger det med silkesrösten som jag har förstått väldigt sällan ÄR silke, och jag STÖR mig fast jag inte borde. Hon menade det kanske snällt. Det kanske är sådär "oj vad du är rolig och har god smak" men jag hör bara det där "tioårig kille" och känner mig som en medelålders kvinna som försöker klä sig yngre. En annan kollega har också sagt så "det är en sån tröja som min son brukar ha ungefär".

Ja, precis så här nojig är jag. Så självfixerad. Jag kan liksom inte riktigt skaka av mig det.

Och hemmavid kan jag inte riktigt ta upp saker som jag borde ta upp. Jag vill inte riktigt vara så här flat och feg och NOJIG.

Men, lite count my blessings: nu har jag bakat peanut butter brownies. För att dagen idag har varit halvdåligt grå och tråkig. För att jag kan börja äta bra igen i morgon.
Bredvid mig sitter en söt sjuåring och bygger lego och småpratar. I vardagsrummet sitter en söt tioåring i sin ONEPIECE som han fick igår (stooooor lycka) och tittar på sin dvdbox om Sveriges historia som han också fick i present. Tillsammans med det faktum att hans äggallergi är helt bortvuxen. Yay!

Morris

Jag fattar känslan. Det jag inte fattar är vad fan folk får ut av att fälla såna kommentarer?! Jag är så förbannat trött på folk som beter sig som arlsen. Vad hände med normalt hyfs egentligen? "Den är så oväntad", goddamit kvinna, är det vad du tycker är oväntat borde du skaffa dig ett lite mera spännande liv (hade du kunnat svara)!

2012-02-21 15:47:36

Jane

Här tycker jag att ms Silkesröst med sitt sätt har förverkat sin rätt att alls nå in till dig med sina åsikter. Men det är ju inte samma sak att veta att man inte borde ta åt sig om att sluta göra det, förstås. Jag tycker det är underbart med "oväntade klädval" och tror att många som diskuterade din t-shirt säkert beundrar din stil?
Vi väljer alla våra strider, vill jag också säga, förresten. Man kan inte vara duktig på allt, eller stark precis jämt.

2012-02-21 16:04:02

Tintomara2

Jag vet inte att det är nån tröst att det blir bättre när du blir äldre - eller i alla fall blev det så för mig. För det finns ju massor av nackdelar med att bli äldre, på utsidan alltså. Men insidan blir liksom bättre och säkrare ju skruttigare utsidan blir. Det är därför jag aldrig skulle kunna tänka mig att bli 35 eller så igen, fast jag var skitsnygg då.
Fast såklart, om man finge både äta kakan och ha den kvar vore det ju allra bäst.

2012-02-21 18:37:04

Anni

Vad kaxigt att ha en cool tröja! Hon var säkert bara avundsjuk för att hon själv inte vågade! Go girl!

2012-02-21 22:58:33

Dorizzz

Det är ju dem som med silkesröst lindar in käftsmällar som har problem, inte du. Och du har ju VISST kommit på vem du är, du är den med åsikter, men inte åsikter om precis ALLT, och inte vet till 100%. Du tänker större än så! Allting är inte svart eller vitt. Fortsätt med att vara du :D

2012-02-22 11:42:57

Corn

@Morris: haha! bra svar! Egentligen menade hon väl som sagt inte illa - men det kändes ändå som en pik.

@Jane: Jag önskar! Jag har verkligen ingen oväntad klädstil utan sportar mest svarta jeans och halvroliga t-shirtar, oftast kofta. Nuförtiden när jag känner mig lite extratjock blir det oftare kjol än jeans. Annars HELT slätstruket neutralt. Och tack för de kloka orden.

@Tintomara: tyckte du att du var skitsnygg när du var 35? Det tycker jag verkar vara problemet annars - att man aldrig riktigt uppskattar hur man ser ut nu.

@Anni: ja, jag är så kaxig av mig!

@Dorizzz: tack! Kram till alla!

2012-02-22 22:02:11

Tintomara2

Jag skulle ju aldirg sagt det högt - men jo, jag var nöjd med hur jag såg ut, även om det fanns ett par detaljer som jag skulle vilja ändra på. (Näsan t ex har väl aldrig varit klassiskt skön.)
Hoppas ingen blir sur nu, men jag säger bara som det är. Det gör jag alltid. Det blir mycket enklare då. Men det är förstås inte särskilt PK att säga att man var snygg. Nu är jag det i all fall inte längre! ;-)

2012-02-22 22:34:07

crackgirl

Jag tycker det ar helt OK att saga att man tycker ar snygg. Allt beror ju pa hur man sager det, men sjalv tycker jag att falsk blygsamhet ar 1000 ganger varre an skryt, och sjalvklart varre an arlighet ocksa (angaende diskussionen i kommentarerna).

Och vad karringen pa ditt jobb anbefaller haller jag helt med Morris. Kill her with kindness. Jag fick en marklig kommentar pa mina fjadersandaletter i somras fran nagon som antagligen var avundsjuk (inte pa skorna men i storsta allmanhet) och svarade med en pa ytan vaenlig kommentar som pa samma gang var en megadissning av henne. Testa det nasta gang.... alla har vi vara svaga punkter, aven hon.

2012-02-22 23:34:51


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.