Goda saker

AnnA 2012-02-19 18:01 (inga kommentarer)
bjuder livet på nu. Ibland fladdrar tanken att det är för bra, det kommer straffa sig. Jag försöker mota undan dem och byta ut tankarna. Försöker glädjas åt fina barn, en alldeles underbar pojke och ett behagligt liv utan ångest för om pengarna ska räcka.

I fredags hade döttrarna bjudit in kompisar till en spelkväll med fikabuffé. Alla tog med sig kakor/desserter och sen spelade de sällskapsspel. Av deras röster att döma när vi kom hem, hade de väldigt roligt. Pojken och jag gjorde oss en kväll på stan med både ett besök på biblioteket och sedan åt vi ute, för att de skulle slippa oss ett tag i alla fall ;)

En sak som följer med att inte behöva vända på varje krona, är att man släpper lite på kollen. Dock har jag börjat ta tillbaka den igen och nu för jag in alla utgifter i min kassabok. Löneförhöjningen funderar jag som bäst på hur jag ska förvalta. Jag har alltid planerat aktivt hur jag ska använda den och inte låtit de pengarna glida iväg av slentrian.

Jag har lån, speciellt ett, som är en rest av gammal dålig ekonomi. Det skulle jag vilja bli av med, fort som attan. Dock rimmar det dåligt, för det behövs mycket pengar till barnen nu. Körkort, student och konfirmation, allt inom mindre än ett år. Troligen blir det som vanligt, lite spridda skurar. Dock har jag öppnat ett nytt sparande med högre ränta och där planerar jag att försöka pytsa in lite då och då. Några hundralappar bara, men det är pengar det med.

Jag önskar jag hade någon som kunde berätta för mig om aktier. Jag läser lite grann, men fattar inte så mycket. Kanske inte ens skulle köpa några, någonsin, men jag vill lära mig. Jag gillar kunskap och jag gillar ekonomi.

På tal om kunskap, så tror jag att jag ska kika lite på Italienskan nu.

Ciao!

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007