Kräver jag för mycket?

Anni 2011-10-30 10:58 (6 kommentarer)
Har upptäckt att mitt tålamod med bullshit har minskat. Kanske har det med åren att göra? Att jag blivit mer klar över mina egna ståndpunkter och värderingar?

När jag var yngre tyckte jag ibland att äldre kollegor var lite petnoga med detaljer och barska i tonen. Funderar på om mina yngre kollegor börjar uppfatta mej så nu? Själv känner jag mej inte alls sån, men jag ser ju mej själv bara inifrån.

När jag har möten med kunder ser jag till att vara förberedd och ha med mej rätt material, ha tänkt igenom dagen och stämt av allt jag kan förutse. Om någon ber mej komma lite tidigare och ställa i ordning ser jag det som en självklarhet. Om jag bokar ett möte ser jag till att dyka upp i tid och om jag får förhinder meddelar jag det så snart jag kan.

För mej är det här självklart, men jag inser att det inte alls är det för flera av mina kollegor. Det gäller inte unga nyanställda utan erfarenhet, utan kollegor som är äldre och på samma utbildningsnivå som jag eller t o m högre.

En del av dem verkar bara tänka på sin egen bekvämlighet, sina egna fördelar i olika situationer, hur de ska kunna lämpa över sina uppgifter på någon annan och gärna få beröm för någon annans jobb.

Själv är jag så hårt fostrad i kundservice-tänkande och kvalitet. Ett företag överlever inte om det inte har nöjda kunder. För att kunden ska bli nöjd måste man göra ett bra jobb. Men ibland är det svårt att göra ett bra jobb själv när kollegorna inte ställer upp och inte alls förstår varför de skulle göra det.

Deras slapphet drabbar mej också. Jag får täcka upp och släta över mot kunden eller strunta i det och se hur delar av mitt jobb också misslyckas.

Är det bara jag som är petnoga och krävande? Eller är mina kollegor fega smitare? Och hur kan jag ta upp det utan att det slår tillbaka mot mej själv - det är ju lättare för dem att tycka att jag är jobbig än att ta itu med sina egna problem. Att ta kritik är inget de gör frivilligt...

Bonita!

Alltså - det här är en sån sak du skulle kunna prata med Anni om..hon är smart på det viset... ;-)
Allvarligt..Nej jag tycker inte du är petnoga och krävande problemet ligger hos de andra som inte har respekt och hänsyn nog för kollegor och kunder.. men det beats me vad man ska göra..

2011-10-30 11:14:35

Malena3

Känner som vanligt fett igen mig i dina texter! Har dock inga rad att komma med...

2011-10-30 13:14:16

Morris

Fast det där har inget med utbildningsnivå att göra. Det handlar om uppfostran. En väluppfostrad individ med respekt för andra människor beter sig som du gör. Svårt att råda men jag skulle inte släta över andras upprepade slarv och slöhet utan låta det vara och be en chef se över konsekvenserna. Sakligt och med något slags underlag som bevisar att du gjort vad du ska.

2011-10-30 13:42:33

Bella2

Nu skrev jag själv en liknande text helt nyligen, så jag förstår hur du menar och tänker. Men det här med möten är ett problem i sig, åtminstone på mitt jobb. Mötena tar över all arbetstid, så det finns ingen tid att förbereda sig och komma innan och ställa iordning. Det finns inte ens tid att komma i tid, för mötena överlappar varandra eller ligger åtminstone direkt efter varandra i kalendern. Det är omöjligt att hinna avsluta ett möte klockan tio och vara på nästa exakt samtidigt, särskilt när de ofta är i olika hus.

Det beror givetvis på vad man jobbar med, men vissa av mina dagar var jag inbokad på möte 9-11 och sedan 13-15. Med tanke på att jag skulle gå hem vid 16-tiden och i bästa fall var på jobbet vid åtta och det ofta var transportsträcka mellan de olika mötena, så blir det inte mycket tid till att jobba - så mycket är säkert! Att man dessutom däremellan ska hinna med lunch, kaffe, toalettbesök, läsa mail, prata i telefon och byta några ord med sina kollegor gör ju att tiden som finns tillgänglig för att jobba är typ.. på kvällen när barnen har lagt sig...

2011-10-30 14:22:46

AnnA

Fet igenkänning! Det har ingenting med utbildning alls att göra. Bara personlighet och var man själv sätter gränserna. Och nä, oftast inget man kan gå till chefen med, för det är inga stora grejor, var för sig. Men sammantaget. Suck!

2011-10-30 15:59:32

Jane

Jag känner också igen situationen. Tycker tyvärr att man hamnar i den ofta i olika sammanhang. Jobbigt om det är återkommande på din arbetsplats... Tyvärr tror jag att det blir svårt att ta upp det med din chef om du inte lyckas göra det väldigt konkret och hålla det allmänt...

2011-10-30 17:38:48


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!