Mer Korsika

Anni 2011-10-04 21:24 (1 kommentar)
Fortsättning på reseberättelsen...

Vi var först i poolen nästa morgon! Morgondopp i kallt vatten. Innan frukost!!!

Men sen satt vi på ett strandcafe hela dan och en kaffe blev middag och nästan kvällsmat. Tror det var precis vad jag behövde, för jag var så trött, så trött. Det var nog på tiden med semester.

Nästa dag var det dags för mer äventyr. Tja vad tusan, upp i ottan och iväg på vandring! Det var KVs ide! Bunkrade proviant på bageriet och marknaden. Snabb frukost, bussresa, varmt och åksjukt men sen var det en fin vandringsrunda. Uppför, uppför, flämt, svett och flås, men vi är tuffare än vi tror.

Korsade floden ett par gånger och gick små stigar uppåt med fantastisk utsikt. Sen nerför genom skog med steniga små slingervägar i serpentiner. Och äntligen lunch. Strapatsrik vandring upp och nerför bergssidor och dalar och hiskeliga utsikter åt alla håll. Sen iskallt dopp i bergsfloden. Just när vi skulle hem kom en störtskur med solregn och blötte ner oss.

Somnade i bussen på vägen hem. Trots att vägen var så smal att chauffören fick sticka ut huvudet genom fönstret och trixa sej igenom kurvorna och dom små broarna. Inne i stan körde han ohämmat på fel sida vägen och muttrade åt bilarna som var ivägen när han skulle vrida hela bussen runt hörn. Kom hem och duschade och sov middag en gång till. Dagens motion indeed.

På kvällen åt vi romantisk middag på stranden med nakna fötter i sanden. Ett bord med två stolar, mitt ute på sandstranden, med ett levande ljus. En ljus labrador-blandras kom och nosade på KV och la sej och somnade vid hans fötter. När vi ätit vår middag och proppmätta vacklade hemåt låg hunden kvar och sov lugnt. Jag hade gått ifrån kameran - dumt gjort. Ville spara bilden i minnet ändå. Den sovande hunden vid foten av vårt bord på sandstranden.

Servitrisen var sötare än vanligt, hon fyllde 22 år idag. Hon bara log åt våra försök att stappla oss fram på franska. Bonne Anniversaire!

Bonita!

Åh att ni haft så härligt!!! Men några bilder har du väl tagit?? Visa?

2011-10-05 21:57:10


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!