Lillebror del sjuttonhundrafemtioåtta

AnnA 2011-09-27 14:43 (5 kommentarer)
Ja, så har jag då varit på återbesök hos veterinären igår kväll. Spenderat 2 timmar och en femhundring för att konstatera att de kan inte göra mer, utan behöver remittera vidare. Journalen är skickad till en neurologspecialist vid Helsingborgs djursjukhus.

På förmiddagen idag ringde en kordinator och hon kunde givetvis inte svara på mina frågor (vilket jag naturligtvis förstod). Alltså bokade jag en tid till neurologen. I början på november ska vi få åka dit och få honom utvärderad.

Jag har två, nä tre saker jag vill ha reda på.
A- Varför kan han inte gå ordentligt?
B- Varför får han krampanfall?
C- Går det att göra något åt detta, bota?

Alternativ I = Han behålls och de gör en MR-röntgen av hela honom för att eventuellt hitta något. Hjärntumör? Epeleptiska anfall vet vi ju redan att han har, men beror de på en tumör, anaplasma eller riktig epelepsi? Och vad finns att göra då?

Alternativ II = Stoppa vidare undersökningar och han får somna in för gott.

När avgör man när det är dags att sätta stopp?
När är det dags att sluta ta blodprov, antibiotika kurer, operera och ge lugnande för att göra undersökningar? Saker som till dags datum inte hjälpt speciellt mycket känns det som.

Han är rätt glad och hyfsat pigg för det mesta. Han äter bra (läs som en häst efter kastrationen) men kan inte gå en ordentlig promenad och han har sina anfall.

Min största skräck just nu är att jag kommer hem och hittar honom efter ett anfall, antingen död eller illa skadad. Han får panik blir rädd och aggressiv när han får sina anfall. Han springer runt och försöker undkomma det som händer. Vad jag vet och har sett, har han aldrig haft ett anfall själv hemma. (Han kräker, så det borde lämnat spår)

Det handlar inte om pengar. Det handlar om vad som är bäst för honom.

Hur vet man vad som är bäst för honom?

Om det var ditt djur, vad hade du gjort?

.jag

ooouusch, det här är det värsta som finns. man VET ju inte vad som är bäst...min första tanke var att avvakta lite till. men det har du ju redan gjort och det har inte blivit bättre. epilepsi kan man väl iofs medicinera, fast vår veterinär avrådde medicinering till S-hunden eftersom han - peppar peppar - inte har anfall så ofta, och han verkar dessutom totalt ovetande både innan, under och efter, och då menade veterinären att medicinen nästan gör mer skada än nytta. om det "bara" vore epilepsi hade det väl kanske ändå varit befogat med medicin eftersom han verkar må dåligt av sina anfall? men sen hjälper det ju ändå inte mot hans övriga problem. och sen är ju frågan som du själv är inne på, vad gör man om dom hittar t ex en hjärntumör? vad är prognosen, går det öht att göra något? och hur plågsamt blir det för hunden med operation, behandling, rehabilitering och så vet man ändå inte om det blir bra i slutänden och de förstår inte VARFÖR...nä, det låter inte som ett bra djurliv enligt min uppfattning. och att inte ens kunna gå på promenader känns inte heller som ett värdigt hundliv i mina ögon.
men samtidigt...tänk om det GÅR att göra något? jag hade nog ändå gjort MR och sett om det gett någonting. om inget nytt framkommer (med nytt menar jag då någonting som kan botas på ett rimligt sätt inom en överskådlig framtid) hade jag nog låtit min hund få somna in.
<3 <3 <3

2011-09-27 19:02:35

AnnA

@.jag, tack för din kommentar! Det är svårt, otroligt svårt. Ikväll gick promenaden fint och han låg före mig hela vägen. Jag blir inte klok på det.

2011-09-27 21:25:29

Dorizzz

Kram kära kära du.

2011-09-28 01:07:04

Anni

Prata med neurologen och se om du får mer att gå på? Så länge han inte verkar ha ont eller jättejobbigt kan du väl avvakta ett tag till åtminstone? Usch det är så svårt sånt här!

2011-10-01 20:36:19

AnnA

@Anni, det svåra är ju att vi vet inte om han har ont när han går dåligt. Vi har en tid bokad hos neurologen med MR om en dryg månad. Ska se hur han är fram tills dess. Just nu har han några skruttiga dagar där han äter och går sämre.

2011-10-02 07:51:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007