Svampnäsa?

Anni 2011-09-22 20:48 (1 kommentar)
Kollegan påstår att jag har svampnäsa, och jag antar att det är en komplimang, sort of, om hon nu inte syftar på formen... Hon påstår att hon syftar på att jag tar tre steg in i buskarna och sen pekar och säjer "titta, där är en kantarell".

Jo, så här är det:
Man tar bilen och åker inåt land ett par mil, sen svänger man vänster och sen höger. Sen åker man liten, liten grusväg förbi några hus och rätt in i skogen. Sen åker man runt hörnet förbi ett hus till och tar en förskräcklig liten uppförsbacke med hjulspår och säjer "heja heja" till lilla bilen och undviker precis att köra fast i en stor lerpöl. Sen backar man in på en åker för att kunna vända bilen. Framme!

Nu är det bara att ta med sej en stor påse och klafsa i gummistövlar rakt över leråkern och in i skogskanten. DÄR finns alla trattkantarellerna! Massor! Bara man hittar den första så ploppar dom fram överallt! Och sen är det bara att plocka och plocka. Sen måste vi verkligen gå tillbaka och tar tre steg mot bilen och så finns där en till som ser så fin ut och jag måste bara ta dom oxå och dom där...

Sen åker man hem och steker upp en grabbnäve och gör en fin omelett. Fast man ska nog ha i lite smör i pannan innan äggsmeten, annars blir det äggröra istället, lärde jag mej den hårda vägen. Men gott var det!

kicko

Själv är jag gravt och fullkomligt svampblind. Jag hittar på sin höjd fram till dem på Hemköp.

2011-09-23 15:58:35


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!