sensommar

Corn 2011-08-13 23:35 (inga kommentarer)
Sommar alltså. Stök och fukt och värme och klistriga sandiga golv och tvätt som aldrig torkar och dignande bärbuskar som nästan ger mig ångest, jag bara måstemåste ta reda på bären, göra saftsyltkakormarmelad, men det är gott och blir bra och en vitaminkick att ta fram ur frysen i vinter.

Och så är det lite suckar och pustar och pikar hit och dit emellanåt, och ibland vill man himla med ögonen, ibland vill man rymma, ibland vill man bara skratta åt alltihop.

Men mest är det fint. Fint och glatt och vardag. Vi äter mat från gården, från landet, från bärbuskarna. Min sjuåring är mammig och kommer rusande och liksom HOPPAR upp i famnen på mig, trettio kg unge som slår bena runt midjan på mig, och ibland dansar vi en foxtrot i köket.

Och idag är vi för första gången barnvakt åt barnens kusiner. De träffas ju jämt ändå, men kusinerna brukar bo inne hos mina svärföräldrar. Idag är de inte hemma men barnvakt behövdes så vi har haft fyra ungar här i kväll. Ätit mat och tittat på film och nattat fyra styckna.

Och alldeles snart har vi varit gifta i tio år och jag försöker få till någon slags resa för att fira men jag vet inte om det kan bli av.

Nu när hösten kommer kommer vi att jobba mycket mindre båda två. I alla fall borta. Varsin halvtid och det är också allt. Kanske blir det bra. Kanske funkar det inte alls. Klart är i alla fall att ekonomin kommer att bli sämre så det blir lite köpstopp alldeles snart. Men först var jag absolut TVUNGEN att köpa The Wire säsong 5 och Mad Men säsong 4 och lite höstkläder till barnen. Så att vi klarar oss här under hösten.

Och nu ska jag gå och sova.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.