Sluta med p-piller?

Mea 2011-07-03 23:10 (4 kommentarer)

Jo, jag tror jag ska sluta ära p-piller. Inte nödvändigtvis för att jag vill ha bebis utan av andra orsaker; mitt förtvivlade humör och en nära släktings sjukdom. Dock är jag lite spänd på eventuella "biverkningar" av att sluta och är främst orolig över att min jättehemska mensvärk ska komma tillbaka igen. Någon som har erfarenheter kring detta och vill dela med sig = <3

crackgrrrl

jag slutade i hostas, inte med flit utan for att min sjukforsakring fick nya regler som gjorde att det blev mycket dyrare ($80/manad i stallet for $10... blah). har inte sett till "aunt flo" sedan dess - tydligen kan det ta upp till ett ar innan allt fungerar som det skall igen, givet att man inte ar underviktig eller nara klimakteriet.

jag tror jag skulle diskutera det med en gynekolog om jag vore du (om du har mojlighet) - kan aldrig skada.

2011-07-04 01:48:30

.jag

jag slutade för ungefär 2 år sedan och fick mens igen efter c:a 1 månad och sedan dess har kroppen betett sig som om 20 år med hormonbaserade preventivmedel aldrig har existerat. mensvärken är värre, men överlag tycker jag ändå att jag mår mycket bättre, jag ångrar mig verkligen inte.

2011-07-04 06:31:46

tori

Och jag slutade i februari och har förvånats över att jag haft så lite mensvärk och PMS - relativt sett. Fortf mer än på p-medel men inte alls som förr. Ta i trä. :)

2011-07-04 22:36:40

Mea

@crackgrrrl: Men oj vad dyrt! Jag förstår att du slutade av den anledningen. Jag bestämde mig för att inte påbörja en ny karta idag så nu återstår det att se vad som händer...

@.jag: Låter som ett bra scenario! Jag gjorde misstaget att googla lite och har läst den ena historien värre än den andra om allehanda "biverkningar" som drabbat den som slutat. Men som sagt, jag låter nu bli att påbörja en ny karta och så får vi se avd som händer. Jag hoppas det går så bra som det gick för dig.

@tori: Skönt att höra att det är ännu en som inte fått några alltför negativa följder av att sluta. Mer värk tror jag att jag kan leva med, bara mitt humör överlag bli bättre. Som det är nu vill jag ena dagen mucka gräl med stora killar på gymmet och en annan dag ligger jag hemma och storgråter. Inte kul.

2011-07-05 11:18:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk