Ge mig en ny fix!!!

ikapiika 2011-06-25 22:25 (12 kommentarer)
Hela tiden på landet gick jag och längtade tillbaka till förra sommaren. Förra sommaren hade jag det som vi bokjunkies längtar efter, en bok som man riktigt fastnar i, som man blir näst intill fysiskt beroende av. Förra sommaren läste jag twilight och var, trots sagans banalitet, helt fast. Jag har då och då läst om delar, intill hela, av böckerna och trots att jag fortfarande fastnar blir det inte samma grej som den där första trippen och jag saknar det verkligen.

Det är ett fåtal böcker i hela min läskarriär som sticker ut så där totalt som fästande böcker. Den första är nog Michelle Magorians "hemlängtan", som jag satt och läste ett helt simläger. Jag måste ha läst hur många böcker som helst där efter men nästa bok som helt sticker ut är Marianne Fredrikssons "Den som vandrar om natten". Den smygläste jag på lektionerna när jag var utbytesstudent i USA. Nästa totala fastningsobjekt är "God of Small things" av Arundathi Roy som jag var helt asocial med en midsommar hos bästa Å.

Sen har jag halvfastnat i en massa böcker givetvis men det var väldigt länge sen det blev så helt vältajmat som Twilight.

Och nu vill jag ha något nytt. Jag behöver en bok som jag kan se fram emot att få komma hem och läsa på kvällen. Den behöver inte vara riktigt så beroendeframkallande som Twilight, jag behöver kunna umgås med min familj och sova på nätterna, men gärna något som verkligen griper tag.

Jag har tänkt skaffa Lapidus senaste som ljudbok men tar sen tacksamt emot förslag på bra "fastna" böcker för den kommande semestern. Jag läser det mesta, men är inte så begiven på deckare, de får jag nog av i ljudboksform under pendlingen, huvudsaken är att boken får mig att inte vilja släppa den.

Anni

Agnes Cecilia av Maria Gripe gjorde det med mej, men det var några år sen... Såna böcker är guld värda, men tyvärr hittar man dem inte på beställning.
Det låter som vi gillar ungefär samma - vad tror du om Isabel Allende? Vindens skugga med Carlos Ruiz Zafon. Om du gillar fantasy som är lite lagom galen så är ju Terry Pratchett aldrig fel. Som du ser - helt spridda förslag, hoppas du hittar nåt att fastna för!

2011-06-25 23:16:08

Bonita!

http://www.svd.se/kultur/lasarnas-tips-pa-sommarlasning_6265906.svd

2011-06-25 23:26:13

tori

Hunger games/Hungerspelen - Suzanne Collins!

Jag läser förövrigt om Twilight-serien nu, tre år efter första (och enda, förutom en omläsning av första boken) läsningen och är NÄSTAN lika fast. :)

2011-06-25 23:35:23

pooboy

Keplers böcker finns som bra ljudböcker (hypnotisören och paganinikontraktet), på bibblan eller via mig t ex. Jag är såld.

2011-06-26 02:26:16

ikapiika

@anni Jag gillar Allende jättemycket, men är nog inte helt up-to -date med vad hon skrivit på sistonne, ska kolla det. "öronläste" Ängelns lek av Zafon tidigare i våras och tyckte att den var mycket faschinerande så jag ska kolla upp Vindens skugga. Pratchett har jag aldrig lyckats komma in i riktigt men jag ska ge det en chans till.
@bonita. Tack för tips- jag ska kolla
@tori. Jag kanske får vänta tre år då ;-) bok två är nog den enda som jag inte läst om. - jag ska kolla upp collins
@pooboy. Hypnotisören "öronläste" jag för något år sen och tyckte den var helt ok, dock störde jag mig lite på att författarnas politiska läggning lös igenom. (pengar är inte viktigt eftersom jag redan har en schysst lägenhet i innerstan). Om du har vägarna förbi får du gärna droppa av paganinikontraktet. -tack tack.

2011-06-26 08:56:11

Dorizzz

Jag VEEET! Jga har lämnat tillbaka 4-5 böcker halvvlästa till bibblan! GRYMT.

2011-06-26 13:32:14

Hoppzzan?

One Day av Davis Nicholls var trevlig semesterläsning för några månader sen. Själv har jag införskaffat New York trilogin av Paul Auster som en första sommarläsning, den hoppas jag på. Just nu läser jag De redan döda av Robert Karjel, verkar rätt lovande.

2011-06-26 14:04:46

.jag

"i museets dolda vrår" av kate atkinson sträckläste jag från början till slut, och när den var slut fick jag börja om från början igen och läsa den en gång till direkt.

2011-06-26 15:17:33

Corn

The help, kathryn stockett, eller presidentens hustru av vad hon nu heter var det som fick mig att bli bokslukare senast.

2011-06-26 20:31:05

Nimfea75

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie fick följa med mig överallt. Vackert och sorgligt på samma gång.

2011-06-26 22:23:19

Corn

Curtis Sittenfeld heter förresten författaren till Presidentens hustru ("THe american wife" på engelska), jag hade inte det i huvudet igår när jag skrev i mobilen.

2011-06-27 11:15:17

Bonita!

Vindens skugga - hade jag väääldigt svårt att komma in i. Det är inte en typ av roman jag normalt gillar, men med sitt omslag och baksidestext drog den mig till sig. När jag till slut lånade den som ljudbok gick det bättre och jag lyssnade till slut. Det var värt det. Slutet var så överraskande och bra att det var verkligen mödan värt.

2011-06-27 15:18:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk