Besittningsrätt

Moot 2011-05-31 07:46 (3 kommentarer)
Har googlat mig trött i detta ämne... men det verkar lite kört. Besittningsrätten gäller mellan mig som andrahandshyrestagare och den som har förstahandskontraktet - dvs att den som hyr en bostad i andra hand uner mer än två år får besittningsskydd som innebär att innehavaren av förstahandskontraktet inte kan säga upp sin hyresgäst utan giltiga skäl.

MEN nu har ju ägarna av huset sagt upp avtalet med dem som har förstahandskontraktet.

Jag har sett vissa notiser om att det finns ett kryphål som inte många varken hyresgäster eller uthyrare känner till. Och det gäller
otillåten andrahandsuthyrning. Där gäller att om hyresvärden fått kännedom om andrahandsuthyrningen och inte reagerat inom två månader så övergår besittningsskyddet till andrahandshyresgästen. Då hyresvärden får anses haft kännedom om sakförhållandet, vilken den verklige hyresgästen är, så vinner detta laga kraft, och andrahandshyresgästen skyddas. Detta skulle då kunna bevisas genom att jag har betalat hyran direkt till hyresvärden i över tre år... och det borde de ha sett på kontoutdrag.

Nu måste jag dock få fram något bevis på att detta faktiskt är lag. Pappa och bror kollar upp... men är det någon som vet något så hojta till? ELLER om du har en så där 250 000 som ligger och skvalpar så jag kan köpa en lya. Med den hyra jag har nu så är det inga problem att betala av ett lån... skulle till och med kanske få lägre månadskostnad. Lagen om alltings djävlighet... SUCK.

MysanPys2

Håller tummar!

2011-05-31 07:50:08

Anni

Hypotummar från mej oxå.

2011-05-31 08:20:41

schmilla

Ring hyresgästföreningen eller en jurist - det kan vara värt pengarna att få juridisk rådgivning i det här läget.
Håller en tumme jag med!

2011-05-31 10:07:29


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!