våren snurrar fort

Corn 2011-05-17 23:37 (inga kommentarer)
Hela maj är ju som ett skämt, det bara RASAR fram. Men inklämt mellan jobb och evenemang och öppet hus på skolan och öppet hus på fritids har vi hunnit med roliga saker. Och bra, livgivande saker. I fredags efter jobbet åkte jag till en kompis som har en ateljé i ett stort industriområde, ute i en hamn, och det var vatten överallt och kolsvart och ösregn och där parkerade jag bilen, alldeles ensam och öde stod den kvar, och en enda gatlykta lös och fiskmåsarna skrek. Det dröjde några minuter tills jag hittade ateljén. Men väl där, så satt vi och pratade ett tag. Det fanns godisklubbor att äta och vännen sydde på en klänning. Sånt är skönt.

Och igår när jag skulle åka hem från jobbet vid midnatt var det sån extrem tjockdimma att jag inte såg nånting. Det i kombination med att jag var sjukt trött gjorde att jag inte ville köra de tre milen hem, så då ringde jag upp samma kompis som så fort hon hörde min röst sa "ska du komma förbi? Jaaaaaa!" och så bjöd hon på jasminte och en bäddas säng och jag fick låna tandborste, nån random som stod där, och en äcklig fänkålstandkräm. Och det är stökigt och skönt och avslappnat varje gång vi ses. Ingen bacillskräck. Stök. Charm. Icke-par-norm. Ibland är det så otroligt skönt att umgås med folk som inte är i samma sfär som en själv.

Hursomhelst, på morgonen gick vi upp tidigt och åkte till ett café och åt frukost.
Det var en fin dag.

Och i lördags var vi på fest. Det var fint. Vi var fina. Alla var glada. Jag dansade så höfterna värkte efteråt.

Och nästa vecka blir alldeles galen med Emmylou-konsert, sen vidare söderut för jobb, sen hem en halv dag, sen iväg igen för en hel bröllopshelg. Under vilken vår ena son dessutom fyller sju. Galet. GALET i tell you!

Men nu i helgen kommer Pocks. Det blir fint. Även om hon får stå ut med ett ganska stökigt hem, för städning känns precis just nu som ett ganska omöjligt företag.

Och jo, nästan viktigast: jag ska sluta jobba på mitt ena jobb. Åtminstone för ett tag. För att jag inte orkar knega på i över hundra procent längre. För att jag känner att jag gillar det ena jobbet lite mer. Eller är mer lämpad för, i alla fall. För att jag vill vara hemma lite lite mer. Jobba hemma med kor och lagård och förstås ha lite mer fritid.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.