Trädgårdsdrömmar

AnnA 2011-04-14 09:38 (4 kommentarer)
Igår när jag handlade lunch, gick jag förbi hyllorna med fröer. Norpade åt mig ruccola, babyleaf sallad, sockerärtor och dill i förbifarten. Åh, vad jag längtar till helgen och nästa vecka. Då ska vi bygga staket och jag ska plantera rosor, så fröer och dona i trädgården. Ska skissa på hur rosbågen skall byggas också. Ganska typiskt mig, som köpt klätterrosor innan bågen ens finns på pappret ;)

Mina pallkragar ska göras i ordning och gödslas. Jordgubbarna har förökat sig i mängder :)

Jag har äntligen börjat få en idé om hur planteringarna ska se ut brevid gången som ska leda fram till grinden och rosbågen. Vi har rött tegelhus där vi så småningom tänkte måla snickerierna i krämgult (idag är det ljusgrått) Då tänker jag mig basen med mycket grönt, gärna vintergröna växter typ järnek, buxbom, rödbladiga växter och lite gult (lime) och blått. Frågan är om jag ska hålla mig till samma tema på bägge sidor om gången eller det blir helt olika? Kruxet är att det är nästan söderläge och mot väggsidan blir det nog varmt, även om planteringen inte är så nära huset. Den andra sidan om gången som vetter mot vägen, kantas av en hög häck, så där blir en del skugga och lite svalare. Det tror jag passar bättre till växterna jag tänker på.

Underbara saker att grunna på :)



Dorizzz

Instämmer: underbara!
Har sått ruccola, persilja och cilantro. Och jag vill också ha rosbågar! Över grinden till det vita staketet, som jag för övrigt inte har! Men mest av allt vill jag ha äppelträdsbågar att promenera under!!! Över en krattad grusgång!
:D

2011-04-14 17:29:49

Jazzie

Jag går och drömmer och drömmer och drömmer. I veckan satte jag sallad i en gammal balkonglåda. Fick ta in den i natt då det skulle bli frost. Längtar tills salladen kommer upp. I lekrummet står en uppsjö av tomat och chiliplantor. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad som är vad. Och av en sort har jag 14 stycken. Men jag vet inte ens om det är chili eller tomat *skrattar* Fast det börjar luta mot tomat.

2011-04-15 08:06:09

AnnA

@Dorizzz, vitt staket och rosbågar, yummi! Vad är cilantro?
@Jazzie, synd vi inte bor nära, då hade vi kunnat byta plantor med varann :)

2011-04-15 08:08:28

Dorizzz

Koriander! :D Salsa och pico de gallo! GOTT!!!

2011-04-16 13:18:35


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007