pannhelvete!

ikapiika 2011-04-06 18:35 (inga kommentarer)
vår värme&vattenpanna är trasig, troligen är det ett hål mellan kärlen så att värmesystemet ständigt överfylls från varmvattenberedartanken så att trycket blir för högt och säkerhetsventilen öppnas. Det skvalar ut varmt vatten , dock till avloppet främst.

Att vår panna var lite ålderstigen och rätt som det var kunde gå sönder hade vi nog i bakhuvudet men det gör det ju inte bättre just nu.

Vi måste byta pannan och det helst igår, vi har dessutom tänkt byta till en luft/vatten pump-panna men det kräver ju lite upphandling, vilket jag inte vet hur bra man gör i lätt panik.

Hantverkarkillen som kollade på pannan idag i tron att det kanske bara var en trasig ventil tycker att vi ska köpa en billig varmvattenberedare på blocket och plugga värmesystemet för tillfället, för att köpa tid att göra en ordentlig upphandling.

Inte vet jag. Det enda turen i oturen är att vi klarar det ekonomiskt. Vi har lagt på hög för framtida renoveringar, bland annat en ny värmelösning, men visst svider det att inte få prioritera själv..

Kul nästan jämt.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk