Om skrivkramp

Anni 2011-04-02 11:56 (2 kommentarer)
Jag håller på med ett exarbete som ska in om en månad. Och jag har vridit och vänt på frågan, inte sett nån ingång till den här stora klumpen av diffusa tankar. Kärnan har jag klar för mig, det är om mitt jobb som jag kan, men hur ska jag lyckas skriva något "vetenskapligt" om nåt som bara är intuition och sunt förnuft? Jag har gjort tusen andra saker bara för att slippa ta itu med eländet.

I tisdags pratade jag med min handledare i telefon och då fick jag en ny infallsvinkel. Gick ner och länsade hyllorna på biblioteket och vacklade hem med min börda. Sen gick jag omkring som en äggsjuk höna hela onsdan och hade ångest. På torsdan klistrade jag fast rumpan på stolen framför datorn och började så smått med att flytta runt rubriker och klistra in små textbitar. Sen ett varv till kaffehörnan och tillbaka igen, ett varv på toa och tillbaka igen... Slingrar mej som en metmask!

Igår stängde jag av telefonen, låste dörren och skrev ihop 23 sidor! Sen vacklade jag iväg på afterwork med ett par vänner och hade jag inte haft bilen med mej hade jag supit mej drängfull! På typ ett halvt glas vin iofs, med tanke på det skick jag var i...

Nu är frågan - ska jag fortsätta medan huvudet är fullt av ideer eller ska jag vila i helgen och sätta tänderna i det igen på måndag?

Snacka om att jag får svettas för varje gnutta inspiration! Kan det inte bara lossna och bli kul?

Mea

Åh vilken inspiration!!! Jag har en uppsats som ska vara inlämnad om en månad och att höra om någon som skriver 23 sidor på en dag ger mig hopp! :) Jag skulle nog fortsätta medan jag var "på gång" men lite vila kan ju också vara bra. Heja!

2011-04-02 12:05:06

Anni

@Mea Nåja, 5 veckors ångest utan en rad och sen 23 sidor på två dagar, och då är hälften mest skräp och andra halvan tomma rubriker som väntar på innehåll... Men mer hopp åt oss båda!

2011-04-02 23:30:57


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!