japan i mitt hjärta

ikapiika 2011-04-01 22:57 (1 kommentar)
för sådär 12 år sen firade jag jul och nyår i japan. Under en del av vistelsen åkte vi till bergen och åkte skidor. Vi åkte till något som hette Aizu Tajima. Detta har jag nu insett är en järnvägsstation. Den ligger i Fukushima prefecture.

Vad själva resorten hette där vi åkte skidor har jag dock ingen aning om. Vi bodde på en pension som ägdes av en av makens jobbarkompisar och den hittar jag inte heller.

Det hela började med att jag hittade en karta över vilka dosrater som uppmätts i den delen av japan. jag blev då lite nyfiken på att se ungefär var jag varit men det är fasen helt omöjligt att googla nått i japan.

Medans jag googlar återupplever jag något av den totala förvirringen som mestadels infann sig i detta land. I tokyo gick det att förstå och göra sig förstådd. utanför tokyo... inte en chans och då hade maken ändå bott i landet i ett halvår.

Japan är ett land som ser ungefär ut som resten av världen på ytan, men som är så otroligt väsenskilt under, på ett bra sätt. Allt hemskt som har hänt där under den gångna månaden är så fruktansvärt. Jag undrar om det rör mig extra hårt eftersom jag faktiskt varit där och gillat vad jag såg. För att jag kan relatera.

Bonita!

Jag tror absolut att man berörs ännu starkare om man varit där och liksom har en relation till landet och människorna där.

2011-04-01 23:05:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk