Köraköra

Lisasan 2011-03-18 22:00 (4 kommentarer)
Vecka två av körlektioner och teori avklarad, och jag har nu gjort totalt 12 körlektioner. Skulle haft teori igår men hade en riktigt överjävlig migrän, så det funkade inte. Tog förvisso piller, men lite för sent, så när tiden var inne och jag hade behövt gå hemifrån hade jag som allra mest biverkningar, plus att migränen satt i fortfarande. Så lektion nummer 2 får jag antingen gå på i maj, eller läsa in själv. Så jäkla korkad är jag ju inte, så det borde väl gå hoppas jag. Det värsta är att jag är så förbannat lat!

Körskolan jag går på hävdar att man, om man inte kör något privat alls, får räkna med 50 körlektioner. Det låter sanslöst mycket tycker jag. Men kanske inte. Det går trögt. Jag är inte tröglärd egentligen, men vid min ålder (*host*) ter det sig lite trögare än tidigare att få in motoriken på rätt sätt. Det är så himla många pedaler liksom. I alla fall kostar paketet jag köpt runt 12500, då ingår 20 lektioner, all teori, material, risk 1 + 2 samt bil vid uppkörning. Om jag då ska betala för 30 separata lektioner till... herrejisses. Då snackar vi ungefär lika mycket till. Men kanske blir det så. Det får bli hur det vill, jag kör förvisso upp våra huspengar nu, men det är fullständigt nödvändigt. Dock har jag väl en jäkla tur som har en snäll mamma, hon har lovat att stå för 7500 vilket var priset för intensivkursen jag först beställde (och sedan uppgraderade). Jaja, vi får väl se hur det blir. Något blir det väl, hoppas jag.

morsan

Klart att du fixar körkortet! <3

2011-03-18 22:38:01

Jazzie

Ja, det tar en del lektioner, men tror inte att det beror på att någon är speciellt trögtänkt utan att varje lektion är rätt så kort och att de tar god tid på sig att gå igenom varje moment.
Teorin går det ju att göra såna där dator-tester (finns väl på webben nu kan jag tänka mig). Jag tyckte att de där dator-testerna som man satt hemma och gjorde lärde mig mest än lektionerna.
Tips från mig: Vänta inte för länge med att skriva teorin eller göra halkkörning. Och framför allt, vänta inte snällt på att körskolan ska initiera dessa två moment. Om de inte föreslår det när du känner dig redo, ta upp det själv om du tar hela körkorten via en körskola. Det blir så stressigt mot slutet att göra allt. Och jag tyckte att vara klar med teorin hjälpte mig när jag övade min bilkörning.
Heja dig.

2011-03-19 21:19:39

Lisasan

@Jazzie Det är väl så kanske. Jag märker i alla fall att vissa lektioner går riktigt bra, sen kommer dagar då jag inte fattar något alls. Förmodligen helt naturligt, lärandet går upp och ner. Dessvärre får man numera inte göra teoriprov innan körprovet, utan körskolan måste boka bägge samtidigt, annars blir man listad som privatist. Men jag försöker läsa så mycket som möjligt för att vara förberedd! Halkan har jag ångest inför, men det kommer... fast nu känns det så himla långt borta. Men det ger sig, några lektioner till så!

2011-03-30 15:33:49

AnnA

Halkan ska du inte vara orolig för, den är inte svår. I början känns det lite främmande kanske. Du fattar vad jag menar när du gjort den. Faktiskt ett av de moment som jag tycktre var roligast. Man fick testa att sladda utan att det hände nåt farligt liksom. Jag var för försiktig i början, men det tog sig när jag blev påhejad av instruktören och fick till ett par fina sladdar ;)

2011-03-31 08:52:31


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may