Le big utrensning

Lisasan 2011-02-24 20:16 (4 kommentarer)
Det pågår utrensning här hemma. Långsamt men dock, något litet varje dag försöker jag göra. Jag har kontaktat auktionsverket och tänkte försöka sälja min fars gamla tavlor. En har möglat, vilket är enormt pinsamt. Vad gör man med en möglig tavla av en förmodligen halvkänd konstnär liksom? Slänga konst gör man ju inte.

Sen var det det där med böckerna. Jag har hur mycket gamla böcker som helst. Nästan alla med mjuka simpla pärmar. Dåtidens (mest 30- och 40-tal) pocketböcker antar jag. Det finns säkert i stort sett inget värde i böckerna, men jag ser ju hellre att någon som vill ha dom tar hand om dom. För mig är det bara ångest. Först tänkte jag att lillan kanske vill ha dom när hon blir stor. Sedan tänkte jag att det bara blir ytterligare en börda. Böckerna har varit ångestframkallande hos mig i hela mitt liv, och jag vill slippa föra det vidare. Men vad fasen gör man med gamla böcker? Sälja en och en på Tradera känns lite övermäktigt. Jag tror få antikvariat tar emot sådan litteratur. Men något måste jag göra.

Och så har vi då frimärkssamlingen. Den som också varit lätt ångestframkallande hela mitt liv. Jag har beslutat mig för att göra mig av med den också. Jag behöver inte en massa ärvda prylar liggandes som bara tar plats. Så jag letade fram lådan med frimärken och började gå igenom. En hel massa askar var tomma... kanske var det så att min far behövde pengar och sålde en del när han levde? Men jag hittade bara utländska frimärken. Så himla typiskt. Nu när jag bestämt mig för att rensa ut så hittar jag inte eländet. Det ska finnas lådvis med gamla frimärken från min farfars tid, och det är ju roligare om det hamnar hos någon inbiten filatelist än hos mig som inte vill ha eländet. Fast vad göra nu, jag vet ju inte var dom är. Kanske dyker dom upp när jag rotar igenom gamla lådor och annat.

Jag insåg också att jag har gamla kristallglas liggandes. Det är inget jag någonsin använder, och inget jag egentligen behöver ha kvar. Men sälja kristallglas, är det verkligen någon som köper sånt idag? Och var sälja, Blocket och Tradera känns ju inte helt rätt...

Tja, nån gång blir det kanske lite ordning här hemma.

.jag

om du mer är inne på att bli av med grejer än att tjäna pengar så har ju de flesta idrottsföreningar loppis med jämna mellanrum och de brukar tacksamt ta emot nästan allt, inklusive gamla böcker.

2011-02-25 05:45:29

Kennikan

Kan du inte skänka bort tavlan till någon som har råd att restaurera den?

2011-02-25 14:04:49

Lisasan

@.jag Bra idé, ska fundera på det!

@Kennikan Jo det förstås, men frågan är var jag hittar någon som vill ha den. Tavlan är i ärlighetens namn ganska ful, även om det är en konstnär som är smått erkänd.

2011-02-28 20:01:19

schmilla

Det finns ofta butiker som någon glasinbiten sköter på sin fritid - i källarlokal eller liknande - som tar emot kristallglas. Och skålar. Och all annan jävla kristall man samlat på sig. Skit man inte vill ha är glädje för någon annan. Och hittar man ingen sån så finns alltid Röda korset/Emmaus eller någon annan organisation som kan ta hand om bråtet. =)

2011-03-08 19:33:52


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may