Sjuk

Lisasan 2011-02-01 21:32 (7 kommentarer)
Antingen har jag fått mjölkstockning de la grande, eller så är det reumatismen som spökar. Eller kanske influensa. Har sedan igår gått omkring och mått riktigt jävligt, det gör svinont i hela kroppen och jag är inte mig själv. Orkar ingenting, är helt slut. Det känns som jag fått stryk ungefär. Trots fetedos med all typ av värkmedicinering som jag får ta när jag ammar (japp, det finns mediciner man kan ta, jag har stenkoll!)

Nu är det ju så roligt att hur sjuk jag än är får jag aldrig feber. Men jag får alla symtom som hör febern till, förutom temperaturen då. Skitskumt. Och eftersom vården brukar ha temperatur som måttstock på hur sjuk man är så är jag alltså förmodligen kärnfrisk. Det här har hänt förut, ingen feber = frisk säger vårdcentralen. Nu har jag ännu inte ens orkat beställa tid, och jag vet inte riktigt om det skulle vara en vettig idé. Tror helt enkelt att jag avvaktar tills i morgon och ser vad som händer. Men mår jag lika överjävligt när jag vaknar i morgon tänker jag ringa sambon så får han komma hem från jobbet. Jag orkar inte bära lillan till och från skötbord/vagn/säng/soffa, så det är inte mer med det.

Anni

Ta hand om dej!

2011-02-01 23:13:52

kicko

Min bästa kompis i gymnasiet hade aldrig feber heller - och hade så klart en mamma som gick efter temp när det skulle avgöras om barnen skulle stanna hemma eller inte, så hon fick alltid gå till skolan hur dåligt hon än mådde...

Krya på dig!

2011-02-02 00:35:24

.jag

men brukar inte värktabletter fungera lite som typ febernedsättande också? nu vet jag ju inte vilken/vilka sorter du tar iofs, men det kan kanske vara en förklaring till varför du inte får feber?

2011-02-02 05:49:08

.jag

eh, och krya på dig, skulle jag ju säga också!

2011-02-02 05:49:30

mucklann

Jag fick mjölkstockning när Lillan var 2 veckor gammal. Jag får heller ingen feber och vården tog mig inte på allvar. Allt de ville veta var om jag hade feber. Det slutade med att jag hade en bröstböld som inte var läkt förrän efter 4 månader. Jag vill inte skrämmas men om du har mjölkstockning så sök upp ett bröstcentrum på närmanste sjukhus. De kan sina saker till skillnad mot gynakuter och allehanda vårdinstanser som inte alls har koll på bröst. Iaf inte de jag kom i kontakt med. Krya på dig!

2011-02-02 13:44:23

tini

Oj, jag får inte heller någon feber (eller jo, någon halv grad om det är RIKTIGT illa), men har väl inbillat mig att jag därför är en smula friskare än de med feber. Kanske borde jag vara en liten smula uppmärksam på detta i framtiden. Krya, L!

2011-02-02 14:19:48

Lisasan

@Anni @kicko : Tack!

@.jag : Jo absolut! Jag tar flera sorter och alla har febernedsättande effekt. Har dock varit utan tabletter ibland och får inte feber då heller, men kanske har tabletterna funnits kvar i systemet och haft en febernedsättande effekt. Svårt att veta!

@mucklann : Åh fy sjutton... och jag som har beställt tid på vårdcentralen idag. Men jag testar det först, får jag ingen hjälp där ringer jag vidare i morgon. Jag känner mig bättre, men bröstet är sämre, och vad jag förstått kan det innebära att mjölkstockningen gått vidare till inflammation och det är ju inte inte bra. Tack för bra tips!

@tini : Ja det kan vara bra att hålla koll på. När jag pluggade sjukdomslära fick jag lära mig att man alltid ska vara extra uppmärksam på patienter som inte får feber eftersom det kan innebära att något är knas med immunförsvaret. Tyvärr verkar ju vården inte riktigt se det likadant, även om dom borde.

2011-02-03 15:34:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may