Jag och min pälsbollsmössa

Moot 2011-01-24 20:07 (6 kommentarer)
För er som inte bor i Stockholm så vet jag inte om det här är så aktuellt.. pälsbollsmössefenomenet tror jag är centrerat till centrala Stockholm :-). Det är alltså en typ av mössa som blev omåttligt populär i höstas och var och varannan person går runt med dessa mössor och det ser faktiskt ganska kul ut. Jag såg en sån här mössa för 4 år sedan när jag bodde i Zurich och var SÅ sugen på att köpa en men den kostade flera tusenlappar så jag lät bli. När det blev en sån hets här så ville jag först inte ha en men sen när jag hade provat den så ville jag det :-). Jag blir helt enkelt GLAD av mössan.

Häromdagen var det en kille på fejjan som skrev något smått ironiskt om att han ville att det skulle bli vår så han slapp se mössorna. Jag köper det - och han skrev det med humor. Jag skrev då att jag har en sån och att den gör mig glad.. och det köpte han... end of story... hade man kunnat tro. Men nääää då dök det upp någon BITTERFITTA (ursäkta - ni som känner mig vet att jag aldrig skulle ta det ordet i min mun men det finns inget annat sätt att beskriva det) som jag inte ens känner som skriver (ordagrant) "Jag skulle skämmas för att jag lagt 600kr på en mössa och tycka att det var ytterst pinsamt att halva stockholm har samma lika"... detta var efter en hel del andra oförskämdheter också. Hur orkar folk? Jag var inget annat än vänlig och skojade och drev md mig själv. Hur som så svarade jag att jag var glad att jag hade så gott självförtroende att det störde mig inte. Suck.

Nog om detta.. men det tar mig till mitt nästa ämne. Här omdagen så dök det upp en kille på min chat.. har nog inte träffat honom på över 22 år. Vi var "tillsammans" i sexan... han var coolaste killen i hela hemstaden... sen dumpade han mig och blev sen tillsammans med Doriz (som var mycket coolare än jag hahahahaha). Men det var inte det jag skulle berätta. Han poppade upp på min Facebook chat och skrev "du är söt"...och följde sedan upp med att han blev glad av mina statusuppdateringar för jag var så "Kvinnlig". Men TACK snälla. Jag är så himla trött på alla killar som skall göra narr av mig för att jag gillar så kallade "chick-flicks", amerikanska serier, smink, mode och vackra saker.

Det är oförskämt! Sedan NÄR är man en "bättre människa" för att man gillar fotboll och ser ner på amerikanska "tjejserier"? Jag ser inte ner på någon för att de gillar sport!!! Ok jo om man börjar slåss för att ens lag inte vinner - då blir det lite löjligt. Men folk måste väl få gilla vad de vill utan att något är mindre värt? Herregud skönhetsindustrin omsätter ju ganska bra med slantar....

Nä jag tänker inte be om ursäkt för vem jag är och vad jag gillar något mer :-)!

Hälsar en stolt pälsbollsmössebärande och kvinnlig Moot :-)

Ha en fin kväll :-)

Anni

Är du säker på att han var ironisk då? Han kanske faktiskt menade det? Hur som helst är du världsbäst och får gilla precis vad du vill. I fina glada tofsmössan! Låt inte bitterfittorna komma åt dej! Kram!

2011-01-24 23:35:18

Moot

@Anni: tihi såg just att det blev lite konstigt skrivet :-). Jo HAN menade det... på ett snällt sätt - och jag blev så glad för den var sån omväxling :-). KRAm

2011-01-25 07:50:54

Anni

Du kanske borde dejta honom....?

2011-01-25 09:22:37

Pocks

Vem är han undrar ju jag, nyfiknast i stan! (SE?). Sen får du självklart gilla vad du vill - bitterfittorna ska inte få hugga dig. Och det där med pälsbollsmössan är lite kul att du nämner - för i lördags hann jag tänka, när vi åkte ner till Nationalmuseum "Jäklar vad den där pälsbollsmössan har blivit poppis i år - den är ju på varenda skalle". Första gången jag noterade den var bara för några veckor sedan, på en mamma i pulkabacken. Jag är på stan så sällan nu så jag har ingen koll - men en busstur ner gav mig perspektivet. Morgonen efter slår jag upp DN Söndag och läser en liten essä om just pälsbollsmössan och dess enorma populäritet i vinter. Å så kommer du med nästa! Go pälsboll!

2011-01-25 10:06:50

Sheela

Senast igår diskuterades pälsbollmössan här på jobbet, långt uppe i Norrland :)

2011-01-25 10:21:17

Peppar

Äh, vad spelar det för roll om halva Stockholm har samma mössa? De där människorna som verkligen anstränger sig för att vara unika är det ju ofta på ett väldigt enhetligt sätt ändå. Man ska sticka ut, men på rätt sätt. Stockholmsängslan. Tjôta. Hade jag bara hittat en som det inte var äkta päls på hade jag säkerligen också tågat omkring i en dylik i vinter.

2011-01-25 10:32:03


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!