I huset jobbas det.

Jazzie 2011-01-10 17:10 (1 kommentar)
Närmar det sig inflytt? Frågade en vän på FB.
Ja. Det gör det ju. Men det har det ju gjort hela tiden. Var dag är en dag närmare inflytt. Men just idag känns det faktiskt som en dag närmare, på riktigt.

Sotaren var i huset och testade kaminen. Den fick godkänt. Fint. Kul. Så gav han tipset om att elda ordentligt i minst 2 timmar första gången. Och att göra det innan vi flyttar in. För första gången man eldar luktar det en hel del. Så nu ska vi hitta oss en bra helgdag att åka och elda i vår fina kamin. Och räknar man helger så är de ju inte hundra innan inflytt. Då känns det helt plötsligt väldigt nära.

Dessutom ringde min kusin och sa att hennes sambo hade beställt kaklet till köket och att han kan komma och kakla nästa veckan. Sweet. Det är också något som gör att det känns som att det börjar närma sig.

I övrigt håller vi som bäst på att mailar fram och tillbaka med lite grannar för att försöka se vad bästa pris är att få kabel dragen med tv, bredband och telefon till huset. Det är inte det enklaste. Det är inte bara att ringa till Telia och säga
- Hej, vad kostar det?
Nej, Telia har sina underleverantörer som ska skicka offert. Och snabbt går det inte. Speciellt inte när det är flera spelare som får lite olika information. Nu meddelade grannen att han hade fått svar att det kunde bli billigare om vi var flera samtidigt. Det var ju bra. Så vida det inte blir så att vi första får betala för kabeln fram till skåpet och sen därifrån till huset, medan de som hoppar på tåget lite senare bara behöver betala från skåpet till huset. Då sparade man ju inte några pengar direkt med att vara ute tidigt.

Garaget har man börjat med... igen. Ne bygger de om från början. Nu platta som ska gjutas. Nu är formen klar för gjutning. Men vi vet inte när den gjuts. De måste skynda på medan vädret tillåter. Det har inte varit den bästa vintern för vårt garagebygge.

På övervåningen går det sakta. Tror de är inne i en del där det görs saker som inte syns. Så jag hoppas att inom kort tar det synlig fart igen. Men nu är helgdagarna över och båda snickarna var på plats igen. Jag längtar så ofantligt på att allt ska bli klart så att vi kan få flytta in nu. Jag är mer än redo nu. MER ÄN REDO.

Moot

Spännande som sjutton :-)

2011-01-10 18:53:00


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte