Levaxinklubben

AnnA 2010-12-01 14:39 (8 kommentarer)
Inser att jag behöver skriva ner lite om mitt mående för att på något sätt kunna få en överblick hur det utvecklar sig. Hädanefter kommer jag göra lite anteckningar om detta i vart och vartannat inlägg på slutet. Mest för mitt eget komihåg. Minnet är nämligen en av de saker som inte fungerar på topp.

Jag har ätit Levaxin i 2 veckor imorgon.
Efter 1 vecka ökade jag dosen från 25 till 50. Rent allmänt har jag inte märkt någon förbättring. De första dagarna kände jag mig lite piggare, men nu tror jag det mest beror på en lättnad att få en diagnos. I helgen som gick var jag tvärtom väldigt seg. Rejält trött, ingen ork att gå i normal promenadtakt ens. Klumpen i halsen går från att vara lite besvärande till störande. Med jämna mellanrum är det också "trögt" att andas. Det gör inte ont, men jag måste liksom ta i och tänka på det aktivt.

Här har jag en fråga till er övriga i klubben som läser detta. Har ni haft denna klumpkänsla i halsen? Har den försvunnit/blivit bättre eller är det likadant sen ni började medicinera? Vill ni inte svara här, skicka gärna hypomail. Även om jag vet att mycket är personligt hur man upplever saker, så vore det intressant att få höra.

Om några veckor ska jag tillbaka och ta nya prover. Då får vi väl se hur det verkar.

Svejs från en medlem :)

Peppar

Nu ska sägas direkt att jag inte äter Levaxin utan naturligt sköldkörtelhormon, men jo, jag har haft klumpkänslan i halsen. Den har varit väldigt störande periodvis. Sen jag började medicinera har det blivit mycket bättre. Det går även mycket lättare att andas och jag orkar lite mer än förut, även om jag fortfarande är väldigt trött.

2010-12-01 16:40:10

Moot

Ohhh jag med men den har försvunnit :). Mrn som jag sa förut så kände jag aldrig någon revolutionerande förbättring.. Det kommer nog smygande..

2010-12-01 19:15:23

AnnA

@Peppar, ok. Jag har läst en del om de olika medicinerna. Känns lite som en djungel än. Har förstått att en del läkare inte alls vill skriva ut naturligt sköldkörtelhormon. Skönt att läsa att det blivit bättre i alla fall.
@Moot,vad bra. Hoppas den försvinner för mig med. Det är ganska jobbigt ibland.

2010-12-01 20:06:10

AnnA

@Peppar, får jag fråga om anledningen till varför du äter naturligt sköldkörtelhormon istället för Levaxin? Fick du själv ta upp det med läkaren eller fick du flera alternativ?

2010-12-02 10:39:14

Lisasan

Klumpen i halsen hade jag i många år men den har successivt blivit bättre med åren, allteftersom jag hamnat mer rätt i dosering. Andningen hade jag enorma problem med i många år, inte en enda läkare ville erkänna att det hade med sköldkörteln att göra, men med tanke på hur många sköldkörtelpatienter som upplever samma sak är det ganska givet vad det beror på. Även det har förbättrats med åren, så det finns hopp! Jag testade för övrigt också naturligt sköldkörtelhormon för några år sedan, men då det innehåller mer T3 än T4 jämför med vad vi naturligt sett behöver, och då jag är extremt T3-känslig, så funkade det inte för mig. Jag höll ett tag på med blandbehandling, delvis naturligt hormon, delvis Levaxin, för att få rätt mängd T4 och T3, men till slut gav jag upp och numera funkar Levaxin hyfsat.

2010-12-02 13:37:11

AnnA

@Lisasan, skönt att höra att du tycker det fungerar hyfsat i alla fall och att klumpen blivit bättre. Och andningen ja, ibland undrar man om man är tokig. Det är väl bara att andas kan man tycka.

2010-12-02 15:58:28

Peppar

Nja, jag ska nog hålla den diskussionen utanför Hypo. :-)

2010-12-02 16:48:28

AnnA

@Peppar, hypomaila?

2010-12-02 16:51:28


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007