BVC-besök

Lisasan 2010-11-22 12:31 (4 kommentarer)
Idag var det dags för besök hos BVC-sköterskan. Märkligt nog var det en annan sköterska än vår vanliga när vi kom dit. Den förra hade slutat, i princip utan förvarning, så det var lite kaos. Himla trist, förra sköterskan som var så bra. Den här nya verkade visserligen trevlig, men fällde en sisådär trist kommentar om andningslarmet. Hon tyckte att vi ju måste vänja oss av vid det nu. Men vadå liksom, är det farligt?! Nej, inte direkt. Poängen med ett andningslarm är ju att man har det första månaderna och i synnerhet runt 4 månaders ålder. Jag fattar inte varför det ska tjafsas liksom, vill man använda larm så gör man, det är ju inget som BVC borde säga något om.

Sen var det i alla fall det här med vikten. Lillan vägdes och mättes och vi fick se på kurvan. Allt var alldeles perfekt. Jag förklarade för sköterskan att en del bland släkt och familj hävdat att hon är lite rund, men enligt sköterskan kan det inte vara mer perfekt än så här. Det var otroligt skönt att höra.

Något som var mindre bra var att hon börjar bli platt i bakhuvudet. Vi har använt kudde som vi ska och försökt på alla sätt, men det funkar ändå inte. Så nya förhållningsregler är att skaffa ny tjockare kudde, låta lillan ligga på mage på dagarna, och sitta i bumbostolen så mycket som möjligt. Inget ryggläge på golvet alltså. Jag ska ta och beställa ett par nya kuddar redan idag.

Alltsom allt var det väl ett okej besök. Bra att få facit på vikten, men mindre bra med tjafset om andningslarmet. Vi får se om vi fortsätter hos samma sköterska eller byter, det måste ju kännas bra.

Pocks?

Men skit i tjafset säger jag. Är du trygg med det så är det din sak - det är inget hon ska lägga sig i och inget som påverkar barnet negativt. Om det lugnar dig så är det mycket bättre (och ja, vi la av med vårat när hon var 1.5. ÅR!)

2010-11-22 14:05:46

Lisasan

@Pocks Ja jag försöker slå dövörat till! Det är bara så fånigt att BVC-sköterskan beter sig så, finns ju liksom ingen anledning.

2010-11-22 20:48:29

kicko

Jag är helt inställd på att säga ja och amen till BVC för att få dem att hålla käften - och sen köra på med vad som känns bra för OSS. Det återstår att se hur lätt det är i praktiken...

2010-11-22 22:19:54

Lisasan

@kicko Helt rätt inställning tror jag! Fast det jobbiga blir ju när dom börjar kritisera rent uppenbara saker :/

2010-11-23 00:35:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may