En av de vackraste....

Moot 2010-11-09 20:54 (6 kommentarer)
....synerna jag vet... är att titta upp mot en gammaldags lyckstolpe som lyser i mörkret och i ljuset ser man stora fina snöflingor :-).

Det är en vemodig lycka dock... sorgsen men härlig.

På senare tid kan jag inte riktigt njuta av snön dock. Jag VET att många bilolyckor kommer att inträffa och människor kommer att få ett samtal hem att någon de håller kär inte längre finns kvar. Det gör så ont i mig. Detta är faktiskt något som tar upp mycket av min tid rent generellt. Jag är så rädd för döden och jag kan inte sluta tänka på det - INGET får hända min familj. Jag klarar inte av det. Jag måste se till att varje samtal vi har är ett BRA samtal. Vi får inte avsluta med att vara dumma mot varandra för tänk om något händer? Usch jag vill inte ens tänka i de här banorna - det är jobbigt. Jag vet ju dessutom att flera här har mist en eller två föräldrar och jag har ju hela min familj kvar och jag oroar mig över sånt som kan komma att hända. Men jag kan inte låta bli. Är det någon som känner osm jag? Någon som har några bra tips och verktyg för att styra bort dessa tankar?

En orolig Moot

Anni

Ja, jag har nån variant av såna tankar oxå ibland. Som att jag är så lyckligt lottad som har föräldrarna i livet och att det på nåt vis inte är rättvist att jag har det så bra, när så många andra inte har det. Därför borde det rimligtvis hända nåt förfärligt snart, för att liksom jämna ut det hela, jag får inte ha det så här bra i längden.

När jag skriver ner det inser jag hur dumt det är att tänka så, men ibland kommer tankarna ändå. Jag har inga konkreta tips om hur man styr bort dom, men för min del tycker jag det går i perioder och det blir mindre jobbigt med åren. Jag är lugnare nu och grubblar mindre än jag gjorde för några år sen- äldre och klokare kanske?

Mitt enda tips är att gå iväg och göra nåt när grubblet kommer, ta en promenad, ringa nån eller bara göra vad som helst för att bryta stämningen och få nåt annat att tänka på. Det hjälper ibland, om jag bara kommer iväg innan det blir för jobbigt.

Massa kramar! Du är inte ensam...

2010-11-09 23:10:15

Moot

@Anni:tack snälla för dina tankar... usch för mig blir det bara värre med åren. Tror jag inser mer och mer att det kommer att hända förr eller senare :-(. KRAM

2010-11-10 07:13:19

Molly2

Jag har också ständig beredskap för att få ett telefonsamtal om att det värsta har hänt eller ett besök från polisen som står i dörren och meddelar ett dödsfall. Det är ju jättejobbigt att gå omkring och tänka så här, för händer det så händer det, inget jag kan styra, men ändå kan jag inte låta bli att tänka på det.

2010-11-10 08:38:17

mucklann

Jag har ju mist min pappa för faktiskt snart 13 år sen. Det känns helt osannolikt att det har gått så lång tid. Det jag kan säga är bara att detta tillhör livet. Det är en tanke som ibland faktiskt kan trösta mig. Att det är en naturlig sak att vi är här på jorden en stund och sedan lämnar den. Nu är ju jag en av dem som har fått för mig att det är ett kretslopp och att vi tillhör en flock liksom. Att vi i flocken kommer att ses igen i en annan verklighet kanske eller ett annat liv. Jag kan ibland tycka att min kontakt med pappa idag är större än den var när han levde. Mysko men verkligt för mig. Nu är det inte någon geografi som skiljer oss åt. Vill jag så finns han nära. Men visst har det funnits och finns en stor sorg över den förlust som det ändå innebär att mista en anhörig. Det har dock gjort mig till den jag är idag och det kan låta helt väck men jag skulle inte vilja vara utan upplevelsen. Jag hade varit mycket mer rädd för döden då. Mycket.Jag var mycket räddare innan.

2010-11-10 10:58:00

Moot

@Mucklann: tack för dina tankar. Mamma brukar säga "vi har bara varandra till låns och vi skall alla dö en dag". Kanske vore det bättre om jag pratade med dem... jag vet inte. Det är jättejobbigt. Jag har ju bara dem :-(. KRAM

2010-11-10 11:14:54

Mea

Känner också igen mig i dessa tankar. <3

2010-11-10 17:22:23


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!