I love min tandläkare

Mea 2010-10-27 16:19 (2 kommentarer)

Jag hatar verkligen att gå till tandläkaren (men jag besöker henne ändå troget varje gång jag blir kallad). Det är inte så att jag är rädd eller väldigt smärtkänslig eller så, men jag har en ovanligt känslig kväljningsreflex. Denna gör det exempelvis mycket svårt för mig att ta röntgenbilder, då dessa röntgenplåtar verkligen triggar igång kväljningsreflexen. Förra gången jag var hos tandläkaren fick de leta fram barnplåtarna (yep) och spraya bedövningsspray i svalget på mig. Då fick vi efter ett tags bråkande ett par bilder de kunde analysera.

I måndags var det så dags för ett tandläkarbesök igen. Men denna gång slapp jag röntgenproblemet, då de införskaffat en panoramaröntgen (inte enbart för min skull dock ;)). I love it! Bita i en liten pinne (för att fixera käken) medan bilderna tas och sedan är det klart! Jag var grymt imponerad! Och lättad! Och min tandläkare är så lugn och snäll vilket underlättar för känsliga mig.

Dock verkar det som om jag kommer att behöva en bettskena, eftersom jag ligger och pressar ihop käkarna när jag sover (med jobbig nackvärk som resultat). Nåja, det ska väl gå det också.

.jag

wow! jag FATTAR inte hur man tänkte när man konstruerade röntgenplåtar hos tandläkaren, de är ju skitstora och jättevassa, jag tycker det gör jätteont att bita ihop med såna stora...rakblad i munhålan. HOPPAS att min tandläkare skyndar sig att uppgradera till panoramat!

2010-10-27 16:32:22

Mea

@.jag - Exakt! Tandröntgenplåtarna känns mest som ett typ vapen. Men panoramaröntgen - som sagt - I love it!

2010-11-01 11:26:08


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk