Oversharing och social kompetens

Moot 2010-10-26 10:15 (4 kommentarer)
Funderar lite på de här begreppen här på mitt jobb. Vi har en kille som berättar ALLT han gör... både jobb och privat. Det finns inget stopp på honom och det är ganska enerverande att höra exakt hur hans dag ser ut och hur mycket han har att göra och hur han skall lösa tekniska problem.

Jag delar gärna med mig ganska mycket av mitt liv (förutom på mitt nuvarande jobb där jag sitter knäpptyst). Men jag försöker verkligen tänka till så jag inte babblar om allt för jag VET att det som känns stort för mig inte alltid är intressant för andra. Men samtidigt tycker jag inte det är kul att jobba med folk som inte säger något.

Flera av de andra kollegorna är skittrista.. om jag frågar om en fest de var på i helgen så svarar de.. men aldrig frågar de något tillbaka. Jag tycker att det hör till social kompetens att kunna småsnacka lite grann. Man sitter ju trots allt här hela dagarna och man kan ju försöka göra det lite trevligt?

Det finns tillfällen då jag tvivlar på mig själv och tror att det är mig det är fel på. Men nej - det är mina kollegor som är socialt inkompetenta. Jag är trevlig!! De är otrevliga! Glöm aldrig det Moot!!!!!

Bonitan

jag tar åt mig lite...jag är lite socialt inkompetent.. är sjukt dålig på att ställa frågor för att hålla igång ett samtal.

2010-10-26 10:40:38

Pocks

... å jag är en av dem som inte kan hålla käften - och håller igång en konversation även om det inte finns en rimlig chans i världen att göra det. Har ett sånt mardrömsminne från ett bröllop jag var på, där jag blev satt som underhållare, jämte en av dessa musslor. Hur fan beter man sig? Jag försökte och försökte timma ut och timma in. Sen till slut, famme vid desserten, hittade vi äntligen en gemensam nämnare: Diabetes typ 1! Tjoho!

2010-10-26 12:23:35

Dorizz

Lagom är bäst. Lagom är svårt. Alla har sin syn på lagom haha.

2010-10-26 12:33:41

Moot?

@Pocks: du om någon har social kompetens .-))

2010-10-27 09:42:19


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!