Demokrati om alla tycker som jag

Moot 2010-09-22 11:34 (6 kommentarer)
Jag tycker inte om hets mot folkgrupp... av något slag - varken om det är mot muslimer eller en grupp folk som röstar på ett visst sätt. Vi har demokrati i det här landet!!!

Med det sagt så tycker jag INTE om att SD fick de röster som de fick eller att jag på något sätt sympatiserar med dem (läs föregående mening om och om igen tack). Ville bara säga hur jag känner rent generellt. Det är bara inte ok. Jag tycker snarare synd om folk som inte förstår bättre.

Sen tror jag också att svenska folket har lite sig själva att skylla att det har blivit så här fel. Invandrarpolitik får inte tas upp på ett seriöst sätt. Så fort en politer nämner ordet "burka" eller svenskakunskaper så är den politikern rasist. Det är ju helt sjukt. JAG är inte rasist och jag anser att vi behöver invandring till Sverige för vår ekonomi ( och kultur och annat positivt som kommer med detta). Därmot skulle skulle jag vilja att frågan lyfts upp angående integrering - hur skall vi jobba med dem som kommer hit? Varifrån skall vi få pengarna till det? Hur skall olika projekt prioriteras? Hur ser vi till att grovt kriminella människor inte hamnar här utan människor som behöver hjälp etc?

Jag tror att många känner som jag men det finns inget parti som vågar ta upp frågan utan att bli klassade som rasister.. och därför så röstade då dessa människor på SD... vilket givetvis är helt FEL :-(. Givetvis finns det folk i det här landet som säkert är helt ute och cyklar också men jag vägrar tro att så här många verkligen bara vill skicka HEM dem som har flyttat hit :-(. Jag hoppas att till nästa val så har svenska folket förstått detta och att frågan kan tas upp på ett intelligent sätt och att SD åker ut med rumpan före!

Förövrigt önskar jag precis som Peppar på majoritet för Fredrik och gänget!!

Jazzie

Jag förstår vad du menar, men köper inte "svenskarna har sig själv att skylla". Det spelar ingen roll hur illa man har skött invandrarpolitiken, att sälla sig ett parti som samlar varenda nynazist som landet har ett erbjuda så har man ingen att skylla på.

2010-09-22 13:18:12

Moot

@Jazzie: menade så klart inte att det är svenskarnas fel att folk gick och röstade på dem... men indirekt.. att hade frågan tagits upp på ett intelligent sätt så hade nog färre röstat på dem. Vill jag TRO. Oh well då förstår nog hur jag menar :-)

2010-09-22 13:29:43

n

läsning för dig kanske? http://www.magnusbetner.com/2010/09/vi-diskuterar-visst-integration/

2010-09-22 20:52:06

Moot

@n: Ta och läs min text igen!!

2010-09-22 21:36:31

n

Tack Moot, men jag har läst den flera gånger och jag tycker fortfarande att Betnér bemöter det här bra:

"Invandrarpolitik får inte tas upp på ett seriöst sätt. Så fort en politer nämner ordet "burka" eller svenskakunskaper så är den politikern rasist. "

För övrigt räknas en politisk grupp inte under hets mot folkgrupp - att demonstrera för att man inte uppskattar en viss typ av politik är också fullt demokratiskt (se även: första maj och den borgerliga politiken).

2010-09-23 11:24:25

Moot

@n: och jag håller inte med. Sånt är livet :-)

2010-09-23 11:33:41


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!