Att tänka som när jag var 22...

Moot 2010-08-23 19:32 (7 kommentarer)
En vän mailade mig häromdagen.. hon var inte helt säker på sin flytt till sin pojkvän. Mitt råd var "prova dig fram - du har ju din lägenhet kvar och kan flytta hem". Lätt att ge råd liksom. Sen började fundera på mig själv.

när jag var 22 så jobbade jag på ICA och hade inte en tanke på att - herregud skall jag jobba här hela livet? Blir det inget mer av mig ? (Nu säger jag ite att det är något fel på ICA - bland det roligaste jag gjort faktiskt). Nej man tog dagen som den kom och rätt som det var så pluggade jag igen. Nu analyserar jag varenda sak... pensioner, karriär, vill jag jobba här jämt etc etc.

Samma var det med killar... vid 22 så bara träffade man någon och så var det kul. man tänkte itne "blir han en bra pappa", "kan jag ta hem honom till mamma och pappa", "passar han ihop med mina vänner", "har han ett skapligt jobb och har vi något att prata om"...

Suck livet kanske vore lite enklare om man inte analyserade så jädra mycket utan bara "went with the flow".

Håhåjaja.

tori

Man och man, jag analyserade nog nästan lika mycket när jag var 22. Det var bara lite lättare att skjuta det framför sig. Men det där med killarna analyserade jag definitivt, men så hade jag inte mer än något halvseriöst förhållande innan jag fyllde 30 heller. ;)

2010-08-23 19:57:07

crackgrrl!

Jag tror att jag fortfarande tanker som nar jag var 22... eller mycket MINDRE, faktiskt. Det kanns enklare att bara lata saker och ting handa... Fran vad jag kan se i min omgivning ar det de som tanker for mycket och har langa checklistor for allting (pojkvanner, jobb, de flesta liknande storre beslut) som aldrig far det de vill ha, aldrig ar nojda och ar konstant olyckliga. Fast "har han ett skapligt jobb och har vi något att prata om" kan jag val halla med om att det ar bra att fraga sig. :)

2010-08-23 20:19:18

Moot

@tori:haha ja jag skall inte säga "man" och generalisera... jag menar JAG så klart :-)

@crackgrrl!: du är duktig som inte analyserar... jag är omöjlig :-)

2010-08-23 21:53:05

Mysan

Jag analyserar galet mycket mer än när jag var 22. På både gott och ont tror jag...

2010-08-23 22:05:28

crackgrrl!

fast det var ju inte sa jag menade, att man ar "duktig" om man inte analyserar... snarare att det absolut inte funkade for mig sa jag lade av = mkt bra beslut!

2010-08-24 03:20:36

Moot

@crackgrrl!: fast jag tycker du är duktig :-)...jag vill inte hålla på och analysera allt.. jag vill bara köra på - vore säkert mycket roligare då :-)

2010-08-24 07:12:25

Mucklan2

Vet ni, jag tror att i det stora hela så kan det kvitta om man analyserar eller inte. Jag har analyserat, jävlar anamma ALLT. Trodde att jag kunde kontrollera allt eller i alla fall försökte jag. Sen slutade jag. Jag tror inte att jag har påverkat de praktiska händelserna i mitt liv så mycket med vare sig den ena eller andra metoden. Det jag vet däremot är att jag mår bättre om jag lyckas släppa taget lite. Ha tillit till att universum, livet, ödet eller vad jag väljer att kalla det den dagen, ger mig det jag behöver. Det kan vara både det svåra och det lätta men hur som så har jag blivit mer och mer övertygad om att det är så det fungerar i vilket fall. Man kan självklart styra mycket men jag är inte säker på att man styr till det bästa i vilket fall. Kaosteorin liksom. Det finns för mycket att väga in så man kan lika gärna låta bli. Men självklart försöker jag ibland ändå. Men då mår jag sämre. Som nu. Får försöka ändra det när jag nu ser mina egna tankar. Tack Moot. Nu fick jag terapia mig lite :) Kram.

2010-08-24 21:36:35


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!