Bekräftelsebehov

Moot 2010-08-09 16:41 (16 kommentarer)
Jag har funderat på en sak. Jag har två vänner (bland andra haha) som har Facebook MEN de använder det aldrig. De hävdar att de inte har tid. Bullshit säger jag - jag känner flera småbarnsmammor som är extremt aktiva på Facebook. Däremot kan det nog vara så att de prioriterar andra saker (och det är givetvis HELT ok). Det här är två riktigt goda vänner till mig och vi har mycket kul tillsammans och är lika på många sätt. Varför använder de inte FB tänker jag? Jo förmodligen för att de är så fantastiskt säkra i sig själva och inte behöver konstant bekräftelse från andra (till skillnad mot mig). Givetvis kan det vara andra faktorer också men det är en liten teori jag har... som jag även fick bekräftad av en artikel i SvD idag :-)

Så... kommentera gärna så jag får mitt behov mättat...tihi ;-)

Jazzie

Fast är inte "jag har inte tid" alltid samma sak som "jag prioriterar annat"? Alla människor har ju trots allt samma 24 timmar på ett dygn.
Jag förstår mycket väl varför man inte har tid för FB. Så jäkla rolig är den ju inte.

2010-08-09 19:38:38

Moot

@jazzie: jag tycker inte det är samma sak. Men det är ju en tolkningsfråga.... Hur som - utifall det var oklart så vill jag bara klargöra för alla att jag inte tycker det är fel att bortprioritera fb.... Man gör ju precis som man vil. Jag försökte bara analysera varför mina nära vänner som oftast gilla precis samma sak som jag... Helt plötsligt inte gör det! Jag älskar fb!!!!

2010-08-09 19:44:22

crackgrrl!

Jag haller nog med Jazzie... alla prioriterar vi olika och jag tror att det inte finns nagon (oavsett vad folk forsoker pasta om sig sjalva) som inte har nagon sorts liten guilty pleasure som de slosar tid pa: Facebook, dokusapor och annan skit pa TV, skvallertidningar eller usla pocketbocker.

Vad som retar mig ar dock just det dar "jag har inte tid med (insert: det som man just sjalv sade att man gillar)", implicit menande att deras intressen ar mycket mer hogtstaende an att sitta och gora statusuppdateringar pa FB eller vad det kan vara. Jag menar, jag har faktiskt inte tid med en massa av det trams de agnar sig at, men skulle aldrig forsoka plocka billiga poang pa att trycka ned det i fejjan pa dem.

2010-08-09 19:49:03

.jag

eller när folk säger "jag ser ALDRIG på tv" (underförstått: jag gör mycket viktigare saker än slappar framför senaste avsnittet av "svenska hollywoodfruar"), och ändå vet de EXAKT vad alla skitprogram handlar om, vem som vann melodifestivalen samt har koll på reklam som går just nu. eh, lite OT, men det retar mig.
jag har börjat uppskatta FB mer och mer (är nybörjare fortfarande), bland annat för att man hittar fd s k skolkamrater som man hatade på mellanstadiet för att de var så tuffa och elaka, och nu har de blivit BITTRA GAMLA KÄRRINGAR. hahahahaha. (moget, eller hur?)

2010-08-09 19:56:47

Moot

Haha ja det är den bästa sorten ( de jag tänkte på är ialla fall inte så). Men hela min familj sägeer ofta med förakt i rösten "håller du på med det där Facebook". Tuuur att jag är så intresserad av sociala medier säger jag.... Annars hade jag inte fått mina senaste två jobb ;). Amerikanska såpor älskar jag också :) - och det står jag stolt för haha

2010-08-09 20:37:29

Moot

Värsta sorten skulle det stå ;). Jädra iPhone!

2010-08-09 20:38:26

Pocks

Men vänta nu, stopp och belägg: Att säga att man inte har tid med exempelvis FB behöver ju inte betyda att man vill "forsoka plocka billiga poang pa att trycka ned det i fejjan pa dem". Jag har relativ föga tid med FB - men knappast för att jag inte gillar eller för att jag "ser ner" på dem som är där - det är helt enkelt för att dygnet har 24 timmar - jag jobbar många av dem, sedan går det i ett ganska länge med det som ska göras inför sova för barnet, sen är det ett par timmar kvar innan jag däckar (KVÄLLSTRÖTT heter min stora ursäkt) och på dessa timmar ska jag hinna läsa posten, ev se nyheter, facebooka, kanske hypa mig, tvätta, vika tvätt, diska/röja/bädda säng/bära ner återvinning/eventuellt till och med ringa en vän/läsa ett kapitel i en bok/göra något jobbrelaterat/BADA (högprio)/tvätta håret/raka benen/noppa ögonbrynen. Det är inte mer högstående - bara en fråga om att jonglera med mycket få timmar innan sängen obönhörligen kallar.

2010-08-10 08:09:25

Moot

Det finns flera typer av människor.... T ex den typen som inte hat tid (prioriterar annat)... Men det finns faktiskt också den typen som med mycket överlägsen röst säger att " sånt där har jag verkligen inte tid med " (läs; jag har minsann viktigare saker för mig o har inte tid att sitta med sånt där skräp som du gör)... Frekvent förekommande i finansvärkden kan jag intyga. Inte för att sömmar en grupp människor haha. Bara uttalar mig efter egen erfarenhet...

2010-08-10 09:03:22

Moot

Sorry för iPhone stavning :)

2010-08-10 09:04:00

Pocks

Det var mest Crackgrrls inlgäg jag studsade på - men jag kanske övertolkade, vad vet jag.

2010-08-10 09:32:39

Bonitan

Jag tycker ni har rätt alla tre - Crackis, Moot och Pocks. Det finns de som aldrig skulle nedlåta sig - i sann "jag-är bättre-än-du-anda" och de finns de som inte bryr sig bara för att det är ointressant och de som bara inte hinner för att annat man vill/måste prioritera annat först.

2010-08-10 10:11:37

Nille

Bara en liten iaktagelse. Jag är en ivrig facebookare. För mig är det ett fantastiskt verktyg för att känna mig delaktig i sverigelivet trots att jag bor utomlands.
Däremot har jag märkt att sedan jag fått en plats här på Hypodea har FB fått ta stryk. Hypodea är tusen gånger mer beroendeframkallande och krävande än FB. (Naturligtvis på ett positivt sätt).

2010-08-10 10:44:21

crackgrrl!

@Pocks: Laste du inte forsta stycket i min kommentar...?

2010-08-10 11:52:37

Mea

Nej, Facebook har jag veeerkligen inte tid med. Jag är strikt upptagen med att kolla på "Ja, vi elsker Hollywood" på kanal 5. :D

2010-08-10 21:37:02

Mucklan2

Det finns alltid folk som vill vara bättre än andra och de använder många uttryck för att tala om det på ett snyggt sätt. Jag tror inte att det handlar så mycket om vad man säger utan mer den attityd man har när man säger det. Det finns både de som ärligt och rakt menar att de har en massa andra saker som de gör och inte hinner med vad det nu är det handlar om. Sen finns det de andra. För dem kvittar det vad det gäller. Det bästa de vet är att knuffa till folk som de tycker är lite mindre framgångsrika än dem. De använder de medel som står till buds. Det är attityden mot andra som är det viktiga i saken tror jag, inte vad det är man uttalar sig om. Och hos den senare typen av attityd handlar det nog ganska ofta om en väldigt klen självkänsla. Innerst inne. Annars tror jag inte att man behöver vara överlägsen och nedlåtande i några sammanhang.Det här var ju ett rätt lätt ämne att gå igång på... Kram!

2010-08-10 23:28:12

Anni

Det handlar väl helt enkelt om att vi alla har olika prioriteringar. Själv prioriterar jag Hypodea :-)

2010-08-11 00:10:36


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!