Flytt, flyttat, flyttad

Jazzie 2010-07-26 22:21 (inga kommentarer)
Så var flytten gjord. Idag var vi i lägenheten och tog emot städfirman. De gjorde sitt jobb. Det tog hela dagen. Jag, Sambon och Grodan for omkring och gjorde ditt och datt.

Först rensade vi ut det allra sista ur källaren. Vi trodde det var lite som skulle köras till tippen. Lite visade sig vara mer än vi trodde. Sen hade vi dessutom lite saker vi inte skulle slänga. Så en vända till tippen och sen fylla bilen med sånt vi skulle behålla.

Det var lite. Men lite är ju ändå en del grejer. Sambon sopade förrådet rent. Så nu är det klart. (Check)
Sen gick jag upp till banken för att göra lite små bankgrejer jag hade glömt innan vi släckte ner internet. Så nu har jag pengar på kontot till räkningar (Check)
Därefter blev det lite lunch.

Vi tog en tripp till Nacka Forum och skaffade oss lite mobilt bredband. Och japp, mycket riktigt, Sambon valde det bästa av alternativen som 3 erbjöd. Så nu har vi bundit upp oss på 24 månader för 249kr/månaden (Check)

Sen åkte vi runt hörnet ner till en stor Baby-affär. Där köpte vi en sån där spegel att sätta på nackstödet i baksätet så man kan se ner i bilstolen när man kör. Jag gillar inte att inte kunna se Grodan när jag är ensam i bilen med honom. Eftersom jag kör upp till landet en del själv så tycker jag det är jobbigt att det är tyst i en timme och man inte vet om han sover eller vad som pågår där bak. Än värre är när han skriker som bara den, sen kommer en kraftig hostattack och sen är det helt tyst. Inte ett knyst kommer ifrån honom. Då vill man gärna kunna slänga en blick ner i stolen och bara se att han sover fint. Så en spegel fick det bli. Och solskydd till fönstrena. (Check)

Nu var klockan 15.30. Städfolket hade kommit in i lägenheten 8.40 och de hade sagt att de skulle ringa en timme innan de var färdiga.
- Ska vi åka dit och se om de är kvar, undrade Sambon.
- Ja, kanske, sa jag.
Men vi bestämde oss först för att susa över till IKEA och köpa en barnstol till Grodan. Det blev en barnstol och några skedar. (Check) Grodan ska få börja smaka mat under semestern.
Sen åkte vi till lägenheten.

Städfolket var inte klara. Vad göra? Vi pulade ner Grodan för femtielfte gången i bilbarnstolen och åkte till Sickla och käkade middag. DÅ ringde städfirman.
- Nu är vi klara, deklarerade de.
- Nu? Klara och ska åka iväg?
- Ja.
- Aha. Ok.
- Men ni måste betala först.
- Skickar ni inte faktura?
- Nej.
- Ska ni ha pengar nu i handen?
- Ja.
- Men det tar oss en kvart att komma dit.
- Jaha.

Hur kan man misslyckas med sin egen uppsatta uppgift att ringa en timme innan? Tänk om vi skulle ha åkt till vårt nya hem? Det hade tagit bortemot en halvtimme innan vi hade kunnat infinna oss i lägenheten. Märkligt. Det känns ju inte som jordens svåraste uppgift. Och eftersom det var deras egen policy (eller vad man nu ska kalla det) så borde det ju inte vara något de glömmer.
Det som är ännu märkligare är att ingen utav oss var förvånad. Vi har råkat ut för liknade saker flera gånger genom åren. Även om det inte alltid rört sig om städfirmor.

Men städningen var det inget fel på. Så de fick sina pengar och vi fick åka hem. Lägenheten är inte vårt hem längre. Nu har vi ett nytt. Snipp snapp snut så var den lägenheten slut.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte