Varmt och svala

AnnA 2010-07-11 07:12 (inga kommentarer)
Det är varmt! Jag vill gärna ha sol och värme på min semester. Fast detta var kanske i mesta laget? Termometern visade mellan 32-33 grader igår! Då är gillestugan i källaren sval och skön :)

Vi körde och badade sent på eftermiddagen. Det var ljuvligt att plaska runt i vattnet. Man kunde inte fatta att klockan var sex, sju på kvällen när det var så varmt.

I morse gick jag och Lillebror iväg redan kvart i sex. Ville att han skulle få en rejäl promenad innan det blev för varmt. Då var det redan över 20 grader, så det blir nog en varm dag idag också. Det blir att tillbringa dagen med att bada eller sitta i källaren. Något annat orkar man nog inte.

I fredags, när vi precis beställt pizza för att bara slappa och fira semestern, fladdrade det till i vardagsrumsfönstret. Där satt en svala. Inomhus! Den gjorde en flygtur runt rummet men landade i samma fönster igen. Den verkade rätt trött. Tog på mig skinnhandskar och närmade mig försiktigt. Det var inga problem att ta den. Satte ut den i skuggan av häcken. Den vägrade släppa min skinnhandske så jag fick krångla mig ur den och lämna den med fågeln. Sen hämtade vi vatten, så jag kunde ge den. Droppade försiktigt på näbben. Jo då, den öppnade och drack. Efter vi käkat vår pizza satt den fortfarande kvar. Jag gav den mer vatten och funderade om jag kunde göra något mer. Hittade ett nummer till katastrofhjälpen för fåglar och vilt. Pratade med en trevlig kille, som sa att det var nog inte mycket mer man kunde göra. Möjligtvis ta den till en öppen plats och kasta upp den i luften. Tornsvalan har svårt att lyfta från marken och vi trodde det var en sådan. Fast under tiden vi pratar så fladdrar det till vid buskarna och vips så flyger den iväg. Det var riktigt roligt. Vi upptäckte sen att den kommit in via ett öppet fönster på ovanvåningen. Den hade lämnat synliga spår både här och där när den tagit sig runt för att komma ut, stackaren. Nåja, huvudsaken att den klarade sig!

Nu ska jag spela en betapet, innan det blir för varmt och man inte kan tänka.
Ha en skön söndag!


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007