Jävla tomte

kicko 2010-06-29 09:06 (5 kommentarer)
Jag har hamnat på en praktikplats utan nåt att göra, eftersom alla som jobbar här har alldeles för mycket att hinna med innan semestern för att hinna sysselsätta nån annan. Men jävla bra timing då!

Dessutom delar jag rum med en jävla tomte som jag råkade få ett utbrott över förra veckan för att han kom med den brighta idén att för utseendets skull lägga in en bildtext som en gif. Jag tyckte att det var en fruktansvärt oprofessionell grej att göra rent allmänt om man nu påstår sig kunna webbdesign, och en synnerligen olämplig sak att göra på en myndighet som styrs av tillgänglighetskrav. Till svar fick jag ett skratt rakt upp i ansiktet, en huvudklappning om att det minsann görs på mååååånga ställen på nätet (det är inte mer rätt för det!) och en rent praktisk beskrivning om hur man GÖR (använder photoshop).

Sen dess har det varit rätt kyligt här i vårt rum (vilket väl egentligen borde vara en positiv grej eftersom det är apvarmt i rummet). Jag trodde att han kanske skulle skärpa till sig lite över midsommar men nä. Han svarar på tilltal, men det är allt. På raster pratar han glatt med andra men ignorerar mig. Dessutom har det uppstått en ren konkurrenssituation om de få arbetsuppgifter som finns. Han piper iväg och pratar med folk när jag råkar vara nån annanstans, och kommer tillbaks och säger inte flaska om vad han håller på med.

Jag vet inte hur mycket jag ska bry mig.
Skulle det vara mer än tre månader det handlade om vore väl konflikten värd att ta.
För min egen sinnesfrids skull försöker jag låta bli att bete mig likadant tillbaks, men det är svårt ibland.
Jag har talat om för handledaren hur landet ligger, mest så att han vet att han inte kan lämna en uppgift till tomten och vänta sig att den ska komma fram till mig med. Mer än så verkar jag inte kunna hoppas på där heller, han verkar inte ha nån tanke på att lösa några konflikter.
Jaja.
Skulle kunna leta en annan praktikplats förstås, eller ännu hellre hoppas på att få nåt av de där jävla jobben jag söker... men det känns ju inte helt aktuellt mitt i semestertider det heller.

Kompetensutveckling my ass. Bita ihop i en pissig situation kunde jag sen tidigare, tack så mycket!

Bonitan

Äsch. Kom till Sthlm i stället.

2010-06-29 09:20:42

zmilla

Eller till... Gotland? =)

2010-06-29 11:19:19

Lisasan

Surt med såna människor :/

2010-06-29 14:37:24

Jazzie

Vilken skön bild jag får av tomten. *skrattar* Sorry, jag känner med dig, men jag ser ändå dig sitta där med tomten och i mitt huvud ser han som en idiot i kvadrat. Och det ser lite kul ut.
Jag skulle vilja säga "Det kanske löser sig", men jag tror ju inte det. Det är som du säger, hade det varit längre tid som det måste funka så kanske. Men för 3 månader är det inte värt att slita sig blodig.

2010-06-29 16:00:24

Paula

Åh fy vad tröstlöst! De kan ju inte VETA de vad du har gjort tidigare? För då skulle du få konsultstatus i just tillgänglighetsfrågor! Tyvärr skulle det inte förvåna mig om det är för att du är tjej, ungdomlig och hipp i en mansdominerad värld som han bemöter dig sådär och det gör mig så FÖRBANNAD! (Han låter för övrigt precis som den puckoVD som helt ignorerade att alla andra på företaget som hade jobbat med mig i 4+ år ansåg mig vara Gudinna både på webbprogrammering och nätverk och bestämde sig för att jag var en nolla eftersom jag var tjej och autodidakt - jag visste helt enkelt inte vad jag pratade om, enligt honom).

2010-07-05 11:29:16


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007