Lillebror

AnnA 2010-06-24 18:28 (inga kommentarer)
gav mig rejäl skrämselhicka i eftermiddags.

Vi slutade vid lunch idag. Pojken ska spela kväll och tanken var att åka dit med lite kompisar och ha picknick samtidigt som vi lyssnade på konserten. Fast en stund efter vi kommit hem började Lillebror må dåligt och sprang ut i trädgården för att kräkas. Han gör så ibland om han ätit dåligt, så jag blev inte speciellt orolig. Han äter dåligt med jämna mellanrum och mår illa då. Gick in för att hämta vatten att skölja bort kräket med. När jag kommer ut igen ligger han och krampar på gräsmattan. Hu, vad hemskt. Jag slänger vattenkannan och skyndar dit för att lugna och hålla fast honom. Han blir bara oroligare och vill komma loss. Han morrar och är alldeles borta. Han kastar med huvudet och biter till i min axel, så en hörntand gör hål. Jag blir så överraskad att jag släpper och han vinglar iväg till framsidan. Nu lyckas vi få in honom i hallen där han lugnar sig. Jag pratar lugnande till honom och baddar med kallt vatten i huvudet. Tvättar honom i ansiktet och försöker svalka av honom för nu hässjar han en del. Detta varade säkert bara någon eller några minuter, men kändes väldigt länge.
Nu är han lugn och har sovit hela eftermiddagen.

Frågan är om han fått något slags värmeslag eller det var ett epelepsianfall? Värmeslag är nog mest troligt. Han låg i sin koja när vi kom hem. Det var nog rätt varmt där inne. Konstigt eftersom han har skugga bakom den och fri tillgång till vatten. Det var inte slut. Han visade inga tecken på att vara varm när vi kom hem heller.

Nåja, det är bara att avvakta och se. Han har druckit bra, är ganska glad igen och även ätit lite.

Själv fick jag åka till vårdcentralen och få stelkrampsspruta och penicillin. Att bli biten av hund som har kräk i hela munnen var inte något bra enligt läkaren, därav penicillinet. Det hade redan börjat ömma och svullna kring hålet också. Fast nu vet i sjutton om jag inte har mer ont efter stelkrampssprutan ;)

Hur som haver är jag oändligt lättad att han mår bra igen. Vi har redan bestämt att köpa ett partytält att slå upp över hundgården, så han får mer skugga. Ifall, ifall det var värmen som gjorde detta.

Det blev ingen picknick eller konsert ikväll. Jag vill vara hemma och hålla ett öga på honom. Men det gör inget, så länge Lillebror mår bra.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007