Lullig

Lisasan 2010-04-20 21:22 (5 kommentarer)
Nytt besök på mödravården idag. Allt ser finfint ut, hjärtat på det lilla livet slog med 146 slag per minut om jag inte minns fel. Det enda som inte är normalt är att jag gått ner i vikt, men det är ju ett mindre problem.

Det var dock ett rent under att jag tog mig till mödravården över huvud taget. Var nära att ringa återbud för jag hade bara för ont. Tog mer värktabletter, satt och lipade ett tag för jag inte visste vad jag skulle ta mig till, och till slut fick jag skjuts av sambon trots att han är toksjuk. Det blev bara för mycket, jag brukar inte vara så överkänslig, men efter att ha gått igenom så här mycket är det så jäkla onödigt att få foglossning också till råga på allt.

Det känns överjävligt att ha så ont redan nu. Det är inte bara foglossningen, jag har ju smärta på tre olika sätt som bombarderar mig dygnet runt. Enligt barnmorskan ska man inte jobba om det är så illa att man inte klarar sig utan så mycket starka värktabletter, och jag förstod att hon inte tyckte att läkaren skulle krävt att jag försökte jobba. Hon skulle dock kolla med jourläkaren för att vara säker på att jag inte tar mer medicin än jag bör, men klarar jag mig på 2-3 tabletter om dagen kanske det funkar även om det naturligtvis hade varit bättre att inte arbeta alls under mina förutsättningar. En nackdel är att jag tvingas jobba halvdrogad, men har man inget val så har man inte. Det är ju inte direkt bra säkerhetsmässigt dock, men jag har ju inget val.

Jag ska skaffa mig ett bäckenbälte som kan hjälpa till att hålla bäckenet i schack. Sen måste jag leta fram min vetekudde som jag tror finns kvar nånstans i huset. Annars får jag försöka köpa en ny.

Det är tungt nu, men det ska bli bättre, det är bara en tidsfråga nu. Jag hade inte direkt planerat att gå igenom en graviditet halvdrogad men det finns inget alternativ.

Bella

Du kanske kan testa akupunktur mot foglossningen, även om det inte hjälper mot det andra? Det är det enda som hjälpt mig. Bältet hjälpte inte ett dugg tyckte jag och vetekudde gjorde ingen större nytta annat än att det kändes lite bättre just för stunden.

2010-04-20 21:28:41

Anni

Kan inte barnmorskan sjukskriva dej då? Eller be nån doktor därifrån? Det här låter ju helt vansinnigt.

2010-04-20 22:04:20

Lisasan

@Bella: Ja jag läste om det på nätet, glömde fråga barnmorskan. Men jag skulle få en remiss till en sjukgymnast, så jag ska kolla då om det finns möjlighet att få.

@Anni: Tyvärr får inte barnmorskan sjukskriva, och läkaren där var den som krävde att jag testar att arbeta.Jag gissar att det beror på FK's krav. Det är verkligen helt vansinnigt, men jag känner att jag inte har något alternativ än att försöka. Att vara helt utan inkomst går ju inte.

2010-04-20 22:46:00

Bella

Det är inte alla sjukgymnaster som ger akupunktur, men det finns de som gör. Dessutom tror jag att de hade någon på Östra som gör det. När jag nämnde att jag hade fått akupunktur mot foglossning under graviditeten, så frågade de om jag hade gått hos henne. Tyvärr minns jag inte vad de sa att hon hette, men det kanske kan löna sig att fråga (om det är där du går vill säga).

För min del gjorde akupunkturen att det gick från helt olidligt till åtminstone mestadels uthärdligt och det tyckte jag var en ganska stor förbättring ändå. Jag märkte verkligen skillnaden om jag missade något tillfälle.

2010-04-21 06:49:00

AnnA

Fy vad jobbigt för dig. Vill bara tipsa om ett bra hjälpmedel som jag fick av sjukgymnasten när jag hade foglossning. Ser ut som en avklippt sovsäck och är hal, så det går lätt att vända sig i sängen. Var en stor hjälp för mig på natten då det begav sig. Akupunktur tror jag också på. Värt att testa?

2010-04-21 09:29:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may