Ny medicin

Lisasan 2010-01-21 12:41 (1 kommentar)
Bra dag idag, läkarbesök och allt! Fick träffa ny läkare, specialist på gravida och reumatiker. Hon var fantastiskt bra, inga pekpinnar och lyssnade ordentligt. Eftersom ögonundersökningen inte påvisade att min tidigare medicin gett mig en ögonskada så beslutade hon att jag ska börja käka Plaquenil igen, nu på direkten. Nyttan överväger mångfaldigt alla eventuella risker. Och jag minns ju så bra jag mådde efter ett par månaders behandling sist, så om det bara är säkert och bra är jag jätteglad om får börja igen. Hon förklarade ordentligt och ingående om studier som gjorts utomlands, där man följt barn till mödrar som stått på sådan behandling, under många år. Inga skador har kunnat påvisas, men mödrarna har mått oerhört mycket bättre.

Så nu ser jag fram emot att bli bättre igen. Den här influensakänslan jag har i kroppen har bara blivit värre, benet strular och det värker och är stelt överallt. Kan medicinen få bort några sådana symtom, förhoppningsvis också den värsta tröttheten, blir jag överlycklig!

Sen undrar säkert någon hur man kan bli glad över att få gå på en sån tung medicinering, men faktum är att om jag mår bra mår fostret bra, och anser specialisten att säkraste sättet att genomgå graviditeten är med den här medicinen i kroppen, då är det det som är riktigt och rätt. Så länge fostret mår bra så är det ju rätt. Sen har jag naturligtvis själv läst på (som vanligt) för att försäkra mig om att det verkligen stämmer, och det förefaller vara alldeles korrekt.

Muckan

Du behöver inte försvara dig. Självklart att du ska må så bra som möjligt. Jag hoppas verkligen att du blir bättre fort!<3

2010-01-21 13:17:41


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may