Gott nytt

ikapiika 2010-01-01 17:38 (2 kommentarer)
Nyår firades traditionsenligt med vänner som vi firat de senaste 15 åren med, några har tillkommit, några fallit ifrån men kärnan är densamma. Det är väldigt trevligt om än lite förutsägbart. Vi känner varandra väl vid det här laget och alla har sina roller klara, om än något modifierade efter barnens ankomst mm. Man vet att efter några glas vin styrs samtalet in på mer eller mindre udda ämnen och att vi, sådär några pavor efter tolvslaget, har lösningen på världspolitiken och alltid ska förbli de bästa av vänner.

Vi brukar dela på nyårsmaten och det här året drog jag det längsta strået och åkte på huvudrätt, främst på grund av att jag hittade ett spännande recept i en gammal Allt om mat. Receptet angav tidsåtgången som 1h plus 1,5h i ugnen. Ja, tjena! Jag höll för f-n på mer eller mindre konstant från 14-21... Men gott blev det (timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och rökt rödvinssky). Nästa år ska jag ta på mig något lättare, eller i alla fall kräva mer assistans.

Vännerna vi var hos har ett stort hus på landet, lagom så att varje familj får eget rum. Barnen somnade exemplariskt vid 21-22 tiden och våra lyckades även sova fram till 8.30 i morse. Morgonen var för övrigt extremt idyllisk med sparktur i sol och gnistrande snö. Det var dock skönt att på eftermiddagen komma hem till slösoffan via MAX.

Imorgon blir det packning inför söndagens resa till Orsa. Det ska bli kul att åka skidor men en av poängerna med att åka norrut, att få snö och vinter, uppfylls ju bra här så det känns inte riktigt lika angeläget. Hur som helst blir det säkert prima.

Malena2

Later som det pefekta nyarsfirandet tycker jag! (förutom bristen pa dans da ;-) eller dansade ni? )

2010-01-01 18:04:57

ikapiika

Nej, inte så länge jag var vaken i alla fall. Jag vet inte om det har dansats sen vi fick barn men innan dess hade dansen sin givna plats, åtminstone efter tolvslaget.

2010-01-01 18:08:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk