Barndomslandet

Anni 2009-10-25 18:39 (3 kommentarer)
Mitt barndomsland. Jag var där i helgen, med Bästisen och barnen. Vi stöpte röda juleljus och jag uppmuntrade Bästisen med glada tillrop när hon tapetserade om köket.

Bästisföräldrarna är underbart snälla och proppar oss fulla med god mat. Jag blir trött och höstig och lite vemodig, på ett skönt sätt.

Regn och ruskväder spelar ingen roll, vi gick ut i skogen och vilade i stillheten och plockade trattkantareller. Luften är mjukare där, alla dofter starkare och tystnaden fyller hela min själ.

Hemma, där jag bodde när jag var liten. Det första stället där jag rotade mej på allvar. Jag träffade Bästisen när vi var 10, vi gick i samma klass, blev bästisar när vi var 12. Alla barndomsställen finns kvar där, men nu är hennes barn i vår ålder.

Jag längtar tillbaka, inte till allt, mycket var jobbigt oxå, men tillbaka till barndomen och de långa sommarlovens frihet. Jag har så många känslor associerade med platserna där. Det allra finaste och det allra jobbigaste, sida vid sida.

Vi stod nere ån, vid broarna idag och kände lukten av höstvåt skog, hörde tystnaden och ån som kvillrade förbi. Mossan låg tung och mörkgrön på stenarna i skogsbacken, som mjuka kuddar. Jag bara stod där med tårar i ögonen och bara försökte ta in hela vidden av skönheten, vänskapen, tiden. Jag har mina djupaste rötter där, och hör inte alls hemma där längre. Det är så förtrollande vackert där att det gör ont! Bästisen stod bredvid. Hon sa inget, men jag vet att hon förstod.

Sen körde jag hem, och mörkret föll över min lilla bil. Småvägar genom skogen, jag körde som i trans, det bara flöt på. En talbok i stereon och vindrutetorkarnas ihärdiga rytm. OCh nu är jag hemma i den vanliga världen igen.

Pocks

Fint.

2009-10-25 18:55:49

Malena2

Ah vad fint.

2009-10-26 10:10:09

ventil

Visst är det underbart att vara nostalgisk, men tyvärr kommer aldrig den riktigt gamla känslan tillbaka. *kram*

2009-10-26 10:40:20


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!