Jag vill inte

ikapiika 2009-10-07 21:57 (4 kommentarer)
Ganska söt och rolig nästan treåring till salu. Problemet. Ungjäveln går inte att få i säng på kvällarna. Jag håller på timmar i sträck eftersom barnets far alltid har nått bättre för sig. Jag blir hysterisk och barnet skruvar sig ett hack högre i spinn. Jag gullar, grinar, bråkar, bönar, ber, mutar och hotar men ungjäveln studsar omkring som en guttaperkaboll.

Jag vill inte, jag kan tänka mig mängder av saker jag hellre skulle göra med mina kvällar än att brottas med G. Stackars T blir ju trött och går och sover ovaggad och oläst för eftersom jag är fast hos lillebror.

Jag gör alla fel, jag känner det, men är fast i ett destruktivt mönster som jag inte vet hur vi ska komma ifrån... eller jo, han får sluta sova på dagarna. Då kanske vi får i säng honom före nio... med lite tur.

Anni

Har du provat tvärtomtaktiken? Du får ABSOLUT inte gå och lägga dej! Du MÅSTE vara vaken (och helst göra nåt tråkigt oxå...) Det lär väl bryta nåt mönster i alla fall...

2009-10-07 22:20:12

Doriz

Sorry, Lilla L (3 i november) har slutat sova på dagarna enbart därför. Nu somnar hon i bilen om vi är ute och åker under nap time, och någon enstaka gång i sängen under dagen. Och ger man henne ett endaste glas mjölk innan hon lägger sig så är hon vaken en timme till. För mycket socker! Eller låt henne vara vaken så länge hon vill i ett par kvällar och se vad som händer...

2009-10-08 12:30:32

kicko

Tänk vad mkt enklare det vore om alla barn vore likadana - då skulle man ju faktiskt KUNNA ge någon annan råd... =)

Men min första tanke är att det måste vara svårt att komma ner i varv och somna om man får så mkt uppmärksamhet att syskon inte ens får godnattsaga läst av nåt så lätt som att bara inte sova? Måste det brottas och passas? Fixa så att det går att osova ostört för G utan att andra som ska sova störs, och utan nån risk för hus, hem och G själv. Gå sedan och ge T ett bra nattande - den tid det tar får T helt enkelt klara sig själv, han borde sova i vilket fall. ;-)

Kaksmulan lyssnar på saga när han ska sova. jag byggde in ett par små högtalare i en handdocka, med plats för mp3spelare inuti. Det fina är att man måste ligga STILL för att höra sagan, så fort man lyfter örat från kudden/dockan hörs inget. Lyssnar han i högtalaren börjar mjukdjuren ofelbart bråka med varandra eller nåt. =)

Annars kanske gummiklubba funkar? Lämnar inte så svåra märken. ;-)

2009-10-08 13:10:32

ikapiika

Tack för alla tips. Vissa kvällar går det hur bra som helst och han ligger och filosoferar för sig själv i sängen (så som han gjorde fram till för några månader sen) tills han somnar och T får saga utan knot. Andra kvällar (som igår) går han liksom in i andra (och tredje och fjärde) andningen och varvar bara upp fastän man vet att han är toktrött, enda sättet är då att endera läsa bok tills man är hes i halsen eller ge upp och låta honom spralla tills han stupar. (alternativet bli skogstokig är inte att rekommendera). Nåväl, ikväll är jag på kör och det är pappans problem... och imorgon kanske det går bättre.

2009-10-08 14:56:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk