Älskade stora unge

kicko 2009-04-27 02:52 (2 kommentarer)
Jag har så svårt att fatta att min älskade systerdotter - favoriten bland syskonbarnen - blivit stor. Det lilla knasiga mellanbarnet är vuxen och pluggar utomlands och klarar sig galant på egen hand. Hon som gick vilse på Söder för bara ett par år sen (hon ringde mig och var vilse, visade sig att hon gått förbi mitt hus och tagit sig in i ett hus längre upp på gatan med samma portkod) rör sig numera fram och tillbaks i London utan att tappa bort sig.

Hon, det där yrvädret som alltid har femtiotolv saker på gång och påbörjar en mening innan hon avslutat en annan har blivit en vuxen människa som faktiskt ruvar på en massa reflektioner. Idag har hon frågat mig en massa saker om sin pappa, han som försvann ur hennes liv innan hon börjat skolan, med orden "du kände honom längre än vad jag gjorde".
Sant, och så tragiskt. Och det jag minns är ju filtrerat med de ögon jag hade då, en tonåring som först ser sin syster bli vuxen och bitter alldeles för tidigt, sen en ung vuxen som hade för fullt upp med sitt eget liv för att riktigt reflektera över vad som hände i systerns liv. Men ändå en annan och kanske bättre minnesbild än förskolebarnets.

vi pratade bonusföräldrar ur varsitt perspektiv. jag minns att jag försökte det för fem år sen eller nåt, då var det hopplöst och syrrans nya karl var dum i huvudet och orättvis och favoriserade lillasyster. Idag ser hon att han inte haft det lätt i deras familj, att de inte varit rättvisa mot honom. jag tvivlar på att hon kommer ge honom nåt erkännande än på många år, men för mig som sitter i lite samma sits som honom (om än med bara ett barn istället för tre, och ett som dessutom var så liten att han inte minns annat än att jag funnits här) känns det bra på nåt vis.

Jäkla unge att växa upp och bli vuxen sådär.
Men vilken fantasisk vuxen hon håller på att bli.

kakor

Mm. Finfin vuxen. Hon har ju dessutom haft dig som förebild, så det är väl inte så konstigt?

2009-04-27 02:55:20

Paula

De blir ju det. De allra flesta. Det krävs bara att man känner dem.

2009-04-27 14:33:57

crackgrrl_

Kan inte tanka mig nagon mer patetisk forebild.

Det har var nog sista gangen jag klickade pa dina texter.... sa manga ganger har jag suttit och hanskrattat at allt du har skrivit, men tankt att du har val ett sadant vardelost liv i vilket fall (komplex, oklassig pojkvan med mera) att jag skall forsoka forega med gott exempel och, i stallet for att kommentera, bara ignorera att du existerar... valdigt enkelt eftersom du verkar bo i nagon byhala i Sverige dar jag aldrig kommer satta foten i hela mitt liv, och nu skriver jag ju inte har langre, sa jag hade helt glomt att du overhuvudtaget "finns" anda tills nu.

Av det man last i dina gamla texter forstar man verkligen varfor du blev mobbad/utstott nar du var ung... sluta vara sa bitter sa skall du se att du snart kanner dig battre. Och sta pa dig... du behover inte noja dig med forsta basta man som villl ha dig. Det kanske finns nagon normal for dig ocksa... nagon som inte bryr sig sa mycket om ditt utseende. ;) Hahahahaha.

2009-05-27 15:22:16

kakor

Du, min mailadress är mikael.olsson@gmx.net. Varsågod och spy galla direkt till mig istället för att vara en patetisk 3-åring. Jag tycker ju inte att dina föräldrar är dumma i huvudet bara för att du är det, eller hur? Förutom att de uppenbarligen har tappat dig i golvet ett par ggr har de säkert gjort sitt bästa.

2009-05-27 16:25:00

kicko

@crackgrrl_: Jag vet inte vad du har för problem vare sig med mig eller rent allmänt, men NÅT är det ju uppenbarligen eftersom du känner dig tvingad att både läsa och kommentera hos nån du så tydligt ogillar. Du har lovat tidigare att aldrig mer läsa eller kommentera mina texter, så det vore ju tacknämligt om du höll det löftet den här gången. Hahahahaha på dig själv, du.

2009-05-27 16:57:03

Peppar

Men vad i helvete...?

2009-05-28 08:36:16

AnnA

Jag bara häpnar?!

2009-05-28 08:48:54

imseh

crackgrrl_ : Du mår uppenbarligen kasst just nu. Ingen bra idé att låta det gå ut över folk på det förskräckligt onyanserade, elaka och barnsliga viset. Vi är många som läser, vill du verkligen framstå som den sortens person inför oss alla? Det slår tillbaka på dig själv, vet du. Man kan inte ta din kommentar på allvar, den är faktiskt bara rätt upp och ner vidrig och patetisk - du blir förloraren.

2009-05-28 13:06:40

A.

Alltså, det _låter_ ju inte som Crackis. Men oavsett vem det var, var det ju taskigt skrivet.

2009-05-29 16:05:58

Skylla

Nä, helt omöjligt crackgrrl. Jag är övertygad om att det inte är Malin som skrivit det där.

2009-05-29 22:23:54

kakor

Enligt säkra källor har samma ip-adress använts för alla crackgrrls inlägg, åtminstone av de senaste. Det vore heller inte första gången liknande inlägg kom från hennes tangentbord, så det skulle vara intressant att höra om denna övertygelse baserar sig på något rationellt argument.

2009-05-30 12:00:06


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007