nya vingar

.jag 2009-03-11 08:05 (6 kommentarer)
ja, vad säger man? det är mest all work and no play för hela slanten. så fort jag tror mig komma om inte över så åtminstone UPP på puckeln så tornar nya pucklar upp sig. men samtidigt är det ju roligt. utmanande. jag har det hellre så här än går och släpar benen efter mig och känner "åh nej, är klockan bara kvart över tio".

häromdagen lyssnade jag på en låt med björn rosenström. jag tycker egentligen bara sådär om björn rosenström, det är lite väl pubertalt-kuk-och-fitta-och-supa-och-knulla för min smak egentligen.
men jag kom att tänka på hur det var ungefär vid den här tiden på året för tre år sen. ett par veckor tidigare hade hela helvetet med H:s lögner och otrohet och dubbelspel uppdagats och världen gick sönder. men sedan upptäckte jag att världen var ett fan så mycket bättre ställe för mig när inte H var närvarande, när han inte ständigt underminerade mig, när jag slapp alla anklagelser och allt tjafs om bagateller, alla gånger när han bara stack och var borta i dagar utan att höra av sig, all kritik mot min person, allt psykopatmanipulerande där han först lockade mig att mjukna, sedan körde han in kniven i ryggen när jag minst anade det och sedan, när såren var öppna och blödande, erbjöd han ett litet smutsigt plåster som tröst.

och när allt det där försvann återvände ljuset, lusten, orken, styrkan, glädjen. inte på en gång, men lite då och då. det kom såna där små korn av välbefinnande då och då. som den där gången när jag tog tåget till malmö och gick på myrorna och köpte nya kläder och jag gick där i den försiktiga vårsolen och lyssnade på björn rosenström i mp3-spelaren och jag hade inte gråtit på länge och jag kände att det här nya livet, det blir nog inte så dumt ändå.

och allt det här kom jag att tänka på igår, när jag hörde en låt med björn rosenström. som jag egentligen inte gillar särskilt mycket, men som jag nog måste säga att jag gillar ändå. för det här var ingen dålig tanke alls.

BettyB

Jag har också ett helvetes-ex som jag tänker på ibland, bara för att känna glädjen över att det tog slut, att jag är fri och att han inte har nån makt över mig längre. Det är nog det enda bra man kan ha honom till :-)

2009-03-11 08:34:42

Jazzie

Oj... det är inte ofta Björn Rosenström öppnar upp för stora tankar. Men fint!! Och såna där stunder med insikt och distans-sikt är så himla bra och ger en känsla som landar fint i magen.
Är glad för din skull att H inte längre finns kvar

2009-03-11 08:49:14

Anni

Jag minns att jag läste dina texter då och känslan av att solen tittade fram och tog bort dom där svarta molnen. Jag är så glad för din skull, att du låter så glad och stark nu!

2009-03-11 09:30:23

AnnA

Hey, I know that feeling :) Kram

2009-03-11 10:38:41

Doriz

Dunder!

2009-03-11 13:11:09

ikapiika

Herregud är det tre år sen!!! omygod, MEN jag håller med ovansstående att Du verkar vara en så mycket gladare och harmoniskare människa nu, härligt!

2009-03-11 17:27:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.