Tarmplack

Jazzie 2009-02-10 13:25 (8 kommentarer)
Pocksans bajs-text fick huvudet att åter snurra igång på min egen text i ämnet.
Om det har undgått någon så är jag ganska känslig i området kring min egen avföring.
Sist var det engelska du-är-vad-du-äter-bruden som med sin lukt och granskningsövning fick mig att noja loss. Även om jag till största del har släppt tankarna kring färg, from, lukt och frekvens så snurrar kärringen i bakhuvudet lite då och då.

Men nu har det kommit något än värre. Och jag får inte för mitt liv det ur huvudet.
Så klart var det tv som kom med skiten.
Så klart var programmet engelskt.
Så klart borde jag inte ha tittat. Men jag hann inte med att fatta vad som skulle hända.
Programmet var massa människor med märkliga åkommor som åkte till någon liten resort och fick genomgå alternativ-medicin av olika slag. Det var kost, terapi, träning och allt möjligt. Bland annat fick de göra sin egen tarmsköljning. TV var med. De fick ligga i varsitt litet rum med en filt över valda kroppsdelar. Där låg de med en slang upp i röven och pratade med TV hur det kändes.
Jazz var så här långt helt ok. Hon slötittade samtidigt som hon spelade ett parti fia med knuff på datorn.

Alla tarmsköljare hade fått ett durkslag med sig. Jazz hade inte riktigt noterat denna lilla detalj.
Så sa ena tjejen som låg och snackade med TV att nu var det på gång att hända grejer, så TV fick minsann backa undan och lämna henne ifred. Vilket TV snällt gjorde. En liten stund. För vips var de tillbaka när hon skitit loss i dukslagat. Och kvinnan petade runt i sin avföring och TV var med och sände allt in i vardagsrummet där Jazz nu inte längre spelade fia med knuff utan med skräckblandad jag-kan-inte-låta-bli-att-titta stirrade på varje bild TV visade.
Tarmsköljning går bla ut på att skölja ur tarmplacken man går omkring och bär på. Placken hindrar tarmen att ta upp näring på bästa sätt. Och visst, i durkslaget låg tarmplacken. Som en lång slemmig daggmask.

Den som någonsin gjort rent rören från handfatet eller badkaret (eller vilket annat jäkla rör för den delen) har nog träffat på rörplack. Det är slemmig tjock hinna som sitter på insidan av röret. PRECIS så såg tarmplacket ut.
Herregud. Nu är snurran i Jazzies huvud igång vill jag lova. Sen programmet visades för någon vecka sen är tarmplack ALLT jag tänker på när jag ska bajsa. Tanken på plack kan faktiskt dyka upp precis när som helst.
Jag känner nästan ett desperat behov att göra en tarmsköljning, för bara tanken att jag springer omkring med plack i hela tarmen får mig av vrida mig av obehag. Samtidigt är jag högst orolig vad en faktiskt tarmsköljning kommer att ge för nya nojor. Bara tanken att placken ska ut ur mig gör att jag nästan skiter på mig av nervositet.
Varför ska folk skita i durkslag?? Varför?? Jag fattar inte. Tarmskölj. Gör allt ni kan och behöver för att tarmen ska må fint och vara rar. Men för guds skull, låt durkslaget stanna i köket. Den ska användas till pasta.
Jag har förresten inte kokat pasta sen programmet visades. Jag har en big hang up för vita durkslag just nu.
Som sagt, jag går varje dag och funderar på tarmskölj. Inte nödvändigtvis att jag funderar hur vida jag ska göra en eller inte. Jag går bara och tänker på tarmskölning och mår dåligt.

Minnesanteckning till Jazz: Sluta titta på engelska hälsoprogram. Engelsmän verkar älska att granska sin egen skit.

repoo

Du behöver ett rostfritt durkslag, det hör jag det! :D

2009-02-10 13:29:05

Moot

Men herregud... fy fabian så sjukt. Men ja som sagt... bara engelska program. Det gick något för inte så länge sedan som typ hette "Help I can't stop farting". Men HERREGUD - finns det inget annat att göra TV av?

2009-02-10 13:43:57

Anni

Man kan oxå se det så här - du och dina tarmplack har levt i fullkomlig harmoni i många år, så förmodligen är dom bra för nånting. Smörjer insidan och sköter sitt, typ. Så länge dom inte hittar på några dumheter kan jag inte se nån anledning att syna dom noggrannare, varken i durkslag eller på andra vis. Sen håller jag med om att även engelska TV-team borde ha tillräckligt gott omdöme för att inte rota i sånt dom inte har med att göra...

2009-02-10 16:51:29

Anni

PS. Vid närmare eftertanke tror jag inte det blir pasta till middag ikväll...

2009-02-10 16:52:24

Anni

PS 2: Har jag sagt att jag gillar dina texter? Skitsnack av hög kvalitet!

2009-02-10 16:53:33

Jazzie

*garvar* Åh Anni, du kan ha löst hela min tarmplacks noja. "Jag och mina tarmplack... i total harmoni" Ångesten bara lättar.
Tack, det var en mycket bra kommentar för en skitnojig Jazz.

2009-02-10 16:56:25

Jazzie

@Anni: Glömmer alltid att rikta kommentaren med ett snabelA, samtidigt som jag själv älskar funktionen eftersom det blir så lätt att se respons på kommentarerar man droppat överallt.

2009-02-10 16:57:22

Anni

:-)

2009-02-11 08:58:34


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte