Gör jag fel?

Moot 2009-01-17 11:11 (6 kommentarer)
Min syster ringde just och frågade så klart hur det går med jobben... och vi pratade om det en stund och så säger hon "ja men det kommer att ordna sig"... varpå jag säger att nja det är ju faktiskt inga garantier och nu är det inte så lång tid kvar. I slutet av mars så måste jag säga till min kompis om jag inte skall fortsätta hyra lägenheten och flytta ut under april.

Då blir min syster arg och säger att hon vet minsann inte vad hon skall säga till mig för jag kontrar med ett annat svar... och är det bättre om hon säger att det INTE skall ordna sig?

Ehh nej.. men jag tänker inte sitta och säga till alla att "ja visst det ordnar sig" och vara positiva Moot som inte vill att någon skall oroa sig utan få dem att känna sig bra. Det FINNS inga garantier!!! Så är det!!! men visst hoppas jag att det löser sig och det ser ju lite ljusare ut nu.

Nu mår JAG dåligt för att hon nu kommer att gå och fundera på det där hela dagen.... men SKIT jag är så trött på att vara fröken positiv när det faktiskt inte är ordnat. Blääääää och URK vad jag känner mig låg nu!!! Jag som mådde så bra innan hon ringde. Jag vet att det bara är i all välmening.. men jag uppskattar ärlighet!!!!!!!!!!!!

Over and out!!!

Bonita

hajjar...

2009-01-17 12:00:10

Doriz

HOn är för nära dig och mår dåligt när du inte är glad. men så är det med syskon. man måste vara ärlig - snart är det bra igen. Upp och ner. Inte hymla med nedgångarna.

2009-01-17 13:33:46

Pocks

Nej, precis. Inte hymla med nedgångarna. Men det där svaret är ju liksom... dels lätt att häva ur sig - och så är nog övertygelsen hos din omgivning att det faktiskt gör det. Men som du säger - det finns inga garantier så länge det inte har gått i lås, såklart.

2009-01-17 17:35:34

crackgrrl

Ja, det ar ju latt att slanga ur sig sadant dar... men nu nar det borjar narma sig slutet pa mars kan man ju som syster eller nara van forsoka "switch gears" och diskutera mojliga handlingsplaner i stallet. Fattar att du blev sur. :(

2009-01-18 00:24:40

Havregryn2

Du är i en känslig situation, syrran vill förstås att allt ska ordna sig så hon inte behöver vara orolig, men det hjälper ju inte dig just nu...
Jag är ganska praktiskt inriktad själv, jag utgår aldrig från att saker "ordnar sig", det är ju alltid man själv som får ordna dem ifall de ens är möjliga att ordna...
Om jag var du så skulle jag ställa upp värsta tänkbara scenario och ha en handlingsplan utifall du inte skulle hitta nytt jobb inom kort. Då vet du iallafall vad som kommer att hända och att du fixar det också. När väl det är gjort tycker jag att man känner sig tryggare och kan börja fokusera på att hjälpa "bästa möjliga scenario" att inträffa.
Kram.

2009-01-18 17:04:49

Moot

Tack för feedback alla!

@Havregryn2: tack jag har gjort det... tror jag. Jag flyttar hem till "Hemstaden" där hyrorna är låga och tar vad jobb som helst bara för att försörja mig. hoppas det löser sig men lika bra att ha en backup plan :-)

2009-01-18 21:36:46


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!