AJ och tappad sug

Anni 2009-01-14 19:01 (6 kommentarer)
Nu är det konstaterat! Jag är allergisk mot träning! Var på ett helvidrigt core-pass igår, alldeles för tufft för mej. Det är patetiskt, men jag inser att min kropp är för vek för sånt.

Jag klarar inte sånt där man ska ner på golvet och lyfta hela sin vikt på handlederna och sånt. I alla fall inte helt ouppvärmd i en iskall gympasal. Det sa knak och brak i hela mej och allt gjorde ont. Inte bara musklerna utan leder och allting.

Inatt vaknade jag och hade jätteont i magen, värsta knipet och krampen. Jag satte mej på toa en stund och befarade magsjuka, men det gjorde bara ont, hände inte så mycket mer. För säkerhets skull sjukskrev jag mej idag för att inte smittas, men magen har varit snäll hela dan.

Däremot har jag fått helvetisk huvudvärk, ont i nacken, ryggen, vänstra axeln och handlederna. Så jag har duschat varmt och gått omkring med varm vetekudde hela dan.

Visst säjer dom att man ska lida pin för att vara fin och allt sånt där, men det får vara måtta. Jag tänker fortsätta vara en lönnfet latmask, hellre än att utsätta mej för detta igen. Antar att det på sätt och vis är sund självbevarelsedrift, fast nånstans känner jag ändå att jag borde ha mer kämparglöd i mej än så här.

När jag tittar på såna där vältränade, muskliga typer och jämför med min egen kropp skäms jag och känner mej så otillräcklig. Jag antar att det skulle vara fysiskt möjligt för mej oxå att komma dit, med tiden, om jag verkligen gick in för det, men jag har inte den styrkan att övervinna mej själv.

Pratade med Bästisen häromdagen om en film hon sett på TV, om några som störtade med ett flygplan i Anderna och överlevde i månader på ren viljestyrka. Vi funderade kring vad det är som gör att en del överlever, medan andra lägger sej ner och dör.

Jag är en sån som skulle ge upp direkt, vid första motgång. Jag har aldrig varit mycket för fysiska strapatser och jag vet inte varför. Jag skäms för att jag är så svag men det är som att jag inte orkar kämpa, för jag kommer ändå att ge upp.

Så här sitter jag, värsta soffpotatisen, och ojar mej. SÅ konstruktivt... :-(

Bonita

äsch då inte kommer du ge upp om det verkligen verkligen gäller. Det tror inte jag. När det verkligen verkligen gäller är det något helt annat än att kämpa med motivation/karaktär/borden/måsten. Då ger man inte upp på samma sätt. Iaf inte utan kamp.

2009-01-14 21:23:59

Anni

@Bonita Nej kanske inte, jag ger inte upp när det gäller allt. Bara när det är jobbigt och gör ont fysiskt. Tack för uppmuntran!

2009-01-14 21:38:18

Moot

Jag är också allergisk mot träning!!!

2009-01-14 22:53:12

.jag

jag håller med Bonita. jag tror de flesta har djävulska överlevnadsinstinkter när det verkligen gäller och man inte har något val. däremot är jag inte säker på att dessa instinkter låter sig lockas fram i en gympasal.
och alla träningsformer passar inte för alla människor, det behöver inte betyda att det är fel på människan för det.

2009-01-15 08:32:40

Jazzie

Men gud tjejen. Du måste ju börja lätt!! Du kan ju inte bara hoppa på ett pass som är för tungt. Målet med träning är inte att bli asstark, smidig, värsta konditionen osv. Utan att förbättra utifrån där man är idag. Att bli lite bättre.
Man måste inte göra massa armhävningar eller sit-ups för att träna mage, rygg och armar. Finns andra grejer. Nya flugan som jag tror är himla intressant, men som jag inte har provat är funktionell träning. Där jobbar man med rörelser istället för enskilda muskelgrupper. Tror det är någon typ av vuxen hopp-och-lek. Kanske är något som passar dig bättre? Eller bara ut och gå. Stå på ett ben när man borstar tänderna (tränar stabilitet och magmuskler)

2009-01-15 12:59:42

Anni

@Jazzie, du är klok som vanligt. Men du vet hur det är. Vaddå börja lite lagom när man kan köra huvudet i väggen i full fart? Nåja, jag är lite bättre idag, kan åtminstone gå...

2009-01-15 21:52:52


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!